27. 3. 2021

Strnadova Žalčanke popeljala v Ligo za prvaka

Vikend v 1. ženski rokometni ligi prinaša niz zaostalih tekem. V soboto so rokometašice Zelenih dolin Žalca po preobratu še drugič v sezoni premagale lokalne rivalke iz Celja (20:18) in si pred zadnjima tekmama zagotovile mesto v Ligi za prvaka, kamor bodo napredovale najboljše štiri ekipe prvega dela tekmovanja. S 13 zadetki je blestela Anika Strnad.

Med najboljšo četverico bo nastopala tudi novomeška Krka, ki si je isti dan na domačem parketu privoščila velik spodrsljaj. S 27:25 jo je na kolena spravila devetouvrščena Litija in tako vpisala pomembni točki v boju za obstanek. Kljub tekmi manj ima enak točkovni izkupiček kot Litijanke, po sobotnem preizkusu na Ptuju, tudi ekipa Kopra, ki je slavila zmago s 30:23.

V nedeljo sledi še zaostala tekma med Izolčankami in Velenjčankami. Obračun na Obali se bo začel ob 18. uri.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 15. KROG:

Sobota, 27. marca:

ŽRK Z’DEŽELE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 18:20 (10:7)
Čerenjak 5 (5), Bon Brzin 4; Strnad 13 (7), Kompan in Krevs po 3.

5. KROG:

Sobota, 27. marca:

ŽRK PTUJ : ŽURD KOPER 23:30 (12:15)
Tripković 7, Kreft in Kolenko po 4; Škabar 9 (4), Hilj 7.

IZJAVI PO TEKMI:

Minea Kolenko, rokometašica Ptuj:
"Žal smo izgubili zelo pomembno tekmo. Kot na zadnjih par tekmah je bil največji problem v realizaciji strelov. Trenirati moramo naprej in v boju za obstanek iztržiti največ, kar se da."

Nika Hilj, rokometašica Kopra:
"Prišle smo na Ptuj in vedele, da bo tekma težka. Naša borbenost je na koncu prinesla zmago. Vesele smo, da domov nesemo dve točki."

18. KROG:

Sobota, 27. marca:

ŽRK KRKA : ŽRD LITIJA 25:27 (11:14)
Abina 9 (1), Čopi 6; Kogovšek 10 (4), Ponebšek in Bajc po 4.

IZJAVI PO TEKMI:

Tina Bevc, rokometašica Krke:

"Čakala nas je zadnja tekma v rednem delu 1. ženske rokometne lige. Žal se ni izšla po naših načrtih. Zavedale smo se, da nas čaka težka tekma, a se nismo dovolj zbrale in tekmo odigrale tako, kot smo si zamislile. Vseeno smo dale vse od sebe in se borile po najboljših močeh."

Manca Kogovšek, rokometašica Litije:
"S puncami smo od prve minute naprej zaigrale povsem resno. Igrale smo borbeno v obrambi, posledično dosegale hitre zadetke iz nasprotnih napadov ter dobro organizirale tudi ostale napade. Strpno smo igrale skozi celotno tekmo ter upoštevale napotke trenerja pred tekmo. Čestitam svoji ekipi, saj nam je uspelo prikazati predstavo, na katero smo čakale celo sezono. Čestitala bi tudi ekipi Krke za dobro tekmo."

21. KROG:

Sobota, 27. marca:

RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 36:27 (19:12)
Pletikosić 10 (5), Ljepoja 7; Rustja in Fegic po 5.

IZJAVA PO TEKMI:

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
"Lahko smo zadovoljni z današnjo igro, saj ima Ajdovščina zelo kakovostno ekipo. Naša naloga je, da redni del odigramo brez poraza in v takem slogu nadaljujemo tudi v končnici."

19. KROG:

Nedelja, 28. marca, ob 18.00:

ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO:

Borut Hren, trener Trga ABC Izole:
"Z domačo zmago nad Ptujem smo si že zagotovili mesto v ligi za razvrstitev od 5. do 8. mesta, zato bomo na tekmo z Velenjem lahko vstopili neobremenjeno. Ne glede na to, pa si želimo ponovno prikazati dobro in borbeno predstavo. Na tekmi gremo po zmago, saj si doma ne smemo privoščiti spodrsljaja proti neposrednemu tekmecu na lestvici."

Nastja Ferenc, rokometašica Velenja:
"V Izoli nas čaka še zadnji obračun rednega dela. Zavedamo se, da bo to težka tekma, na kateri se bomo morale boriti v napadu in v obrambi. Želim si, da na tekmo prenesemo borbo, željo in zagnanost, ki smo jo pokazale v drugem polčasu proti Zagorju."

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke