8. 10. 2021

Ormožani po dramatični končnici iz Ljubljane s polnim izkupičkom

Na štirih petkovih obračunih petega kroga Lige NLB so zmage zabeležili rokometaši Trima Trebnjega, Gorenja Velenja, Celja Pivovarne Laško in Jeruzalema Ormoža.

V soboto bodo na sporedu še preostali dvoboji petega kroga državnega prvenstva. Ob 19.00 se bodo pomerila moštva Rika Ribnice in Urbanscapa Loke, Slovenj Gradca 2011 in Kopra ter Dobove in SVIŠ Ivančne Gorice.

LIGA NLB, 5. KROG:

petek, 8. oktobra:
RK TRIMO TREBNJE : RD HERZ ŠMARTNO 37:23 (17:12)
Grbič 8, Ončev 6 (3); Justin 5 (1), Grum 4 (1).


Igralec tekme: Lan Grbič (RK Trimo Trebnje)

K favoriziranemu Trimu Trebnjemu je tokrat prišel novinec v ligi, ki je v prejšnjem krogu vpisal svojo prvo zmago in tako nekoliko okrepil samozavest. Toda ekipa Uroša Zormana je vendarle prevladovala in ostala pri stoodstotnem izkupičku v državnem prvenstvu, Medtem je zasedba iz Šmartnega pri Litiji, ki se je povsem zavedala, komu pripada vloga favorita, ostala pri dveh prvenstvenih točkah.
Trebanjci so zaostajali le pri izidu 0:1, potem pa so si hitro priigrali tri oziroma štiri gole prednosti, v 17. minuti pa je Toše Ončev zadel za pet zadetkov naskoka. S takšno razliko so gostitelji vstopili tudi v drugi polčas.
V tem so hitro še povečali prednost, Filip Glavaš je v 34. minuti zadel že za 21:14. Ko je vratar Aljoša Čudič v 44. minuti zadel za 27:17, je bil zmagovalec dokončno odločen. Največja razlika je znašala 14 golov.
Pri domači ekipi je bil z osmimi goli najboljši Lan Grbič, pri gostujoči pa Andraž Justin s petimi.
Ekipa Trima Trebnjega bo v naslednjem krogu gostoval v Kopru, Herz Šmartno pa bo gostilo Gorenje Velenje.

IZJAVA PO TEKMI:

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Čestitke fantom za zmago. Prikazali smo visok ritem igre vseh šestdeset minut in v takšnem ritmu bomo nadaljevali. Navijači so pričarali odlično vzdušje v dvorani, že zdaj pa misli usmerjamo proti gostovanju v Kopru."

RK GORENJE VELENJE : RK MARIBOR BRANIK 38:22 (21:11)
Verdinek 10, Sokolič (4) in Haseljić po 5; Janc 9 (1), Blagotinšek 3.


Igralec tekme: Matic Verdinek (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so proti mladi mariborski ekipi svoje delo večinoma opravili že v prvem delu, ko so si priigrali visoko prednost. Državni prvaki pod vodstvom Zorana Jovičića so imeli tako v nadaljevanju nekoliko lažjo pot do pričakovanih dveh točk oziroma tretje zmage v sezoni. Izbranci Luke Žvižeja so vpisali četrti poraz.
Uvod tekme je bil izenačen, toda takoj je pri gostiteljih nase opozoril Matic Verdinek, ki je naprej zadel trikrat zapovrstjo, potem pa nadaljeval rešetanje mreže tekmeca. Do 17. minute je imel na svojem računu že osem golov, Velenjčani pa že takrat prednost s 14:8, ki so jo nato še oplemenitili in povedli tudi za deset golov, prvič v 25. minuti.
Velenjčani so v drugem deli hitro povedli za enajst, Ibrahim Haseljić pa je v 44. minuti povečal razliko na 12 golov (28:16). Ta je nato še narasla in znašala tudi 17 zadetkov, tako da je domače moštvo brez vsakršnih težav tekmo pripeljalo do konca.
Pri gostiteljih je kljub temu, da na parketu ni preživel celotne tekme, z desetimi goli prednjačil Verdinek, pri gostih pa z devetimi Mitja Janc.
Gorenje Velenje bo v naslednjem krogu gostovalo pri Herzu Šmartnem, Maribor Branik pa bo gostil Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI:

Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:
"Na začetku tekma ni izgledala enostavna, ko pa smo začeli igrati našo igro in sta nam stekla napad ter obramba smo se odlepili in na koncu slavili visoko zmago. Ampak to je samo ena tekma, pred nami je še veliko takšnih dvobojev in želim si, da vse odigramo na takšni ravni."

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Nismo odigrali tako, kot smo si zamislili. Najbolj boli to, da igralci niso prikazali prave energije in borbe. Po petnajstih minutah smo začeli popuščati, nato pa se žal nismo mogli vrniti in uspešno zaključiti tekme."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD LL GROSIST SLOVAN 40:29 (18:17)
Marguč 10 (5), Mlakar 6; Martinović 6, Čaušević 5 (1) in Tufegdžić (5) po 5.


Igralec tekme: Gal Marguč (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so dosegli peto zmago v prvenstvu, potem ko so po izenačenem prvem delu pritisnili na začetku drugega in do konca tekme brez težav zadržali visok naskok.
V prvem delu je kazalo na zelo izenačen dvoboj. Začetek je pripadel gostom, ki so sredi prvega polčasa vodili za dva gola (7:5 in 8:6). Ko so gostitelji izenačili, pa se nikakor niso mogli odlepiti, saj so gostje lovili in večkrat ujeli tekmece, se jim približali na gol zaostanka in napovedali podoben drugi polčas.
A v tem so Celjani na začetku stopili na plin. Delni izid 5:1 v prvih desetih minutah je nakazal razplet tekme, izbranci Alema Toskića pa so nato vodstvo hitro še povišali, kmalu dosegli tudi prednost z desetimi zadetki (30:23 in 33:23) in dvoboj rutinsko pripeljali do konca.
Pri domači ekipi sta se strelsko najbolj izkazala Gal Marguč z desetimi in Žiga Mlakar s šestimi goli, pri gostih pa Patrik Martinović s sedmimi, po pet sta jih dodala Aleksa Tufegdžić in Davor Čaušević.
V naslednjem krogu bodo Celjani v petek gostovali v Ribnici, LL Grosist Slovan pa bo dan pozneje v mestnem obračunu gostil Ljubljano.

IZJAVA PO TEKMI:

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško:
"Zasluženo smo zmagali, smo se pa v prvem polčasu malce mučili z zelo dobro ekipo LL Grosista Slovana. V drugem polčasu smo dodali plin ter na koncu zasluženo zmagali. V tem ritmu moramo naprej, sedaj prihaja nov zahteven izziv, na katerega se moramo dobro pripraviti."

MRK LJUBLJANA : RK JERUZALEM ORMOŽ 26:27 (11:13)
Pintar 6, Lukman (2), Tomšič, Batagelj, Kolmančič 3; Kosi in Čudič (4) po 6, Hebar 4.


Igralec tekme: Tilen Kosi (RK Jeruzalem Ormož)

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so dosegli prvo zmago v sezoni, potem ko so v gosteh premagali Ljubljano z dobrim prvim polčasom in začetnimi minutami drugega.
Gostje so sicer že v prvem delu nakazali, da bi lahko prišli do prvih letošnjih točk. Vodili so s 6:3 in potem s 13:10, ob polčasu pa so zadržali dva gola naskoka.
Podobno je bilo v nadaljevanju, saj so prednost hitro povišali in imeli deset minut pred koncem že 6 zadetkov zaloge (25:19). A so se potem prebudili tudi gostitelji in se podali v lov za tekmeci. Razliko so nižali, toda na koncu jim je za preobrat zmanjkalo časa in Jeruzalem Ormož je ohranil gol prednosti za zmago.
Pri domačem moštvu je šest golov dosegel Blaž Pintar, pri gostih pa sta bila prav tako s po šestimi najboljša Bojan Čudič in Tilen Kosi.
V naslednjem krogu bodo Ormožani 16. oktobra gostili Slovenj Gradec 2011, medtem ko bodo isti dan Ljubljančani gostovali pri mestnem tekmecu na Kodeljevem.

IZJAVI PO TEKMI

Herman Leskovar, rokometaš Ljubljane:
"Počutimo se grozno, saj smo celo tekmo lovili rezultat. Vsakič, ko smo se približali, nam je spodneslo. Dogajale so se majhne napake, ki si jih ne bi smeli privoščiti. Na koncu smo zgubili za en gol, kar nas najbolj boli. Zavedamo se, da če bomo takšen karakter pokazali na vsaki tekmi, bomo lahko pridobili marsikatero točko."

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
"Na zahtevni prvenstveni tekmi smo po štirih porazih končno prišli do točk. Mislim, da smo to močno potrebovali. Na koncu se nam je celo nasmehnila sreča, a če pogledamo celotno tekmo, smo zasluženo zmagali."

Še sledi:

sobota, 9. oktobra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD URBANSCAPE LOKA
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD KOPER
RK DOBOVA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 5 5 0 0 10
2 RK TRIMO TREBNJE 5 5 0 0 10
3 RD RIKO RIBNICA 4 4 0 0 8
4 RK GORENJE VELENJE 5 3 0 2 6
5 RD URBANSCAPE LOKA 4 3 0 1 6
6 LL GROSIST SLOVAN 5 3 0 2 6
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 4 2 0 2 4
8 MRK LJUBLJANA 5 2 0 3 4
9 RD KOPER 4 1 0 3 2
10 RK JERUZALEM ORMOŽ 5 1 0 4 2
11 RK MARIBOR BRANIK 5 1 0 4 2
12 RK DOBOVA 4 1 0 3 2
13 RD HERZ ŠMARTNO 5 1 0 4 2
14 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 0 0 4 0