8. 3. 2022

V središču Celja odštevalnik do začetka EP za ženske

Na prav poseben dan, dan žena, so v Celju razkrili poseben odštevalnik. Ta prikazuje dneve do največjega ženskega športnega dogodka v zgodovini Slovenije, rokometnega evropskega prvenstva.

Do začetka evropskega rokometnega prvenstva za ženske nas loči 241 dni. Izbor dneva razkritja ni bil naključen. Mednarodni dan žena namreč sovpada z opolnomočenjem žensk v športu, kar bo tudi ena od glavnih tem, povezanih z omenjenim tekmovanjem, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro.

"Izjemno smo ponosni, da nam je bila zaupana soorganizacija evropskega prvenstva. Ko smo skupaj z ekipo razmišljali, kaj bi športnemu dogodku dodali, smo zastavili dva stebra - trajnostni razvoj ter opolnomočenje žensk in to ne le v športu, pač pa tudi nasploh. Izredno smo veseli, da smo poleg uspeli privabiti tudi 17 uspešnih dam , ki ustvarjajo in gradijo boljši svet na svojih področjih," je v nagovoru na ambasadorke letošnjega tekmovanja opomnil Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije in častni predsednik organizacijskega odbora evropskega prvenstva.

"Potrudili se bomo, da nas pričaka vrhunski dogodek, ne samo na športnem delu, kjer pričakujemo fantastično, borbeno igro naše reprezentance, ampak tudi v širšem smislu," je še dodal Bobinac, ki se je posebej toplo zahvalil županu MO Celje Bojanu Šrotu za podporo pri organizaciji tekmovanja in športu, prvenstveno rokometu nasploh. Obenem je izrazil prepričanje, da bo dogodek, do katerega nas loči slabih osem mesecev, presegel meje športa.

Prvi odštevalnik se nahaja na Krekovem trgu v središču Celja. To bo novembra gostilo eno izmed štirih skupin prvega dela tekmovanja, v kateri bo nastopala tudi slovenska izbrana vrsta. V aprilu bo podoben odštevalnik prejela tudi Ljubljana, ki bo poleg skupine prvega dela gostila tudi polovico ekip, ki se bodo prebile v drugi del ter vse dvoboje končnice. Z odštevalnikoma želijo organizatorji še dodatno opozoriti na bližajoči se veledogodek za slovenski ženski šport.

"Verjamem, da bo prvenstvo dobro obiskano, da bomo dobro navijali za našo reprezentanco in da bo ta dosegla dober rezultat. Zahvaljujem se organizatorjem za odlično idejo. Menim, da bo odštevalnik le še stopnjeval negotovost in neučakanost do dneva začetka evropskega prvenstva,« je na dogodku dejal župan MO Celje, Bojan Šrot in nadaljeval: »Vsem želim uspešne priprave na ta velik športni dogodek, največji v samostojni Sloveniji. Upam, da bo šla naša reprezentanca povsem do konca, do medalje!"

Dogodka ob razgrnitvi odštevalnika se je udeležila tudi slovenska reprezentantka Tjaša Stanko, katere podoba krasi omenjeno pridobitev v Celju. "Reprezentantke se izjemno veselimo prihajajočega evropskega prvenstva v Sloveniji. Igrati pred domačo publiko je vedno nekaj posebnega, čeprav obenem vse čutimo tudi odgovornost do navijačev. Želimo si, da bodo novembra tribune čim bolj slovenske, zato že zdaj apeliram na vse, da si ogledajo katero od tekem, na katerih se bomo borile za zmago," je dodala leva zunanja rokometašica.

Organizatorji evropskega prvenstva v rokometu za ženske so obenem sporočili, da priprave potekajo v pospešenem ritmu, novi dogodki, povezani z odštevanjem do začetka tekmovanja pa prihajajo kmalu.