16. 12. 2022

V Trebnjem 75 zadetkov, zmaga ostala doma

Na Dolenjskem so rokometaši v Ligi NLB zakorakali v zadnje redne tekme v letošnjem koledarskem letu. Uvodni zmagi 13. kroga sta pripadli trebanjskemu Trimu in velenjskemu Gorenju.

Obe ekipi sta bili izredno učinkoviti v napadu. Trebanjci so ljubljanski LL Grosist Slovan premagali z 39:36, Velenjčani pa so Sviš iz Ivančne Gorice na gostovanju nadigrali z 42:26.

Dogajanje med slovensko moško klubsko elito se bo nadaljevalo v soboto, ko bo ob 18. uri Urbanscape Loka pričakala Koper, pred kamerami Sportkluba se bosta pol ure za tem pomerila Maribor Branik in Krka, ob 19. uri pa sledi še zadnji sobotni dvoboj, na posavskem derbiju si bosta nasproti stala Dobova in Krško. Zadnji tekmi prve polovice tekmovanja prinaša nedelja. V Celju bo ob 16. uri gostoval Slovenj Gradec, ob 19.00 sledi še dvoboj Rika Ribnice in Jeruzalema Ormoža.

LIGA NLB, 13. KROG:

Petek, 16. decembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD LL GROSIST SLOVAN 39:36 (21:20)
Glavaš (4), Ćorsović in Miklavec po 6; Tufegdžić 8 (7), Sankovič in Ranisavljević po 6.
STATISTIKA

Igralec tekme: Vid Miklavec (RK Trimo Trebnje)

Rokometaši iz Trebnjega so na uvodni tekmi 13. kroga osvojili načrtovani točki, odpor Ljubljančanov pa so zlomili šele v končnici dvoboja.
Do 55. tekma je bila povsem enakovredna in izenačena. Pri izidu 34:34 je domači trener Uroš Zorman zahteval minuto odmora, njegovi varovanci pa so po golih Miodraga Ćorsovića in Lovra Viščka v 56. minuti povedli s 36:34. V prelomnih trenutkih dvoboja kljub stalnemu pritisku tekmecev iz Ljubljane niso zapravili lepega kapitala, na koncu so osvojili načrtovani točki.
V domači ekipi so bili najbolj učinkovita Vid Miklavec, Filip Glavaš in Miodrag Ćorsović, ki so dosegli po šest golov. V gostujoči je Aleksa Tufegdžić dosegel osem, Stefan Ranisavljević in Robert Sankovič pa po šest zadetkov.
V ligi NLB bo napočil malo manj kot dvomesečni premor zaradi januarskega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. Zasedba iz Trebnjega bo v 14. krogu, ki bo 4. februarja, gostila Dobovo, ljubljanska pa bo gostovala v Škofji Loki.

IZJAVI PO TEKMI:

Vid Miklavec, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Osvojili smo novi dve točki. Vedeli smo, da bo težka tekma, saj Slovan ni imel ničesar za izgubit. Žoga jim je v napadu lepo stekla, naš največji problem tokrat pa je bila obramba, saj so gostje prihajali do izjemno lahkih zadetkov. Sledi malo daljši zimski premor, v katerem bomo zbrali novih moči in energije, za zdaj pa lahko le rečem, da smo zadovoljni z izkupičkom dveh točk."

Alexander Perić, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Tekma je bila napeta, borili smo se od prve do zadnje minute. Vedeli smo, da je Trimo favorit in da je gostovanje v trebanjski dvorani vedno težko. Na koncu so na žalost prevladale boljše zadnje minute domače ekipe. Ampak fantom nimam nič za očitati, skozi celoten teden smo se odlično pripravljali in upam, da bomo s tako energijo nadaljevali tudi v drugem delu sezone."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE 26:42 (12:24)
Košir 7, Marojević 4; Pipp 8, Mlivić 5.

Igralec tekme: Urban Pipp (RK Gorenje Velenje)

Rokometaši iz Velenja so na Dolenjskem dosegli deseto zmago, po nepolnem krogu pa imajo točko zaostanka za Trebanjci in Celjani.
Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so temelje za zmago postavili v prvi polovici tekme, ko so si po igri visokega ritma priigrali neulovljivo prednost dvanajstih golov (24:12). V drugem polčasu njihova prevlada na terenu ni bila več tako izrazita, a tudi njihova vnema na igrišču zaradi prevelike kakovostne razlike ni bila več na ravni prve polovice tekme.
V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Urban Pipp z osmimi in Tarik Mlivić s petimi goli, v domači pa Domen Košir sedmimi in Marko Marojević s štirimi zadetki.
V Ligi NLB sledi malo manj kot dvomesečni premor zaradi januarskega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. Zasedba iz Ivančne Gorice bo v 14. krogu, ki bo 4. februarja, gostila Koper, velenjska pa bo gostovala v Ribnici.

IZJAVI PO TEKMI:

Maks Kolarič, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Vedeli smo, da je tekmec favorit na tem srečanju, vendar smo kljub temu pred domačimi navijači želeli pustiti dober vtis. Po zaostanku s tremi zadetki smo gostujočo ekipo ujeli in izenačili. Velenjčani so nato zagospodarili na igrišču in si že do polčasa nabrali visoko prednost, ki jo do konca tekme niso izpustili iz rok."

Urban Pipp, igralec RK Gorenje Velenje:
"Tekmo smo pričeli nekoliko slabše, kot smo pričakovali. Potem smo se zbrali in z nekaj hitrimi zadetki in dobro obrambo povedli. Visoko prednost smo držali vse do konca tekme in mislim, da zasluženo zmagali."

Sobota, 17. decembra, ob 18.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RD KOPER (spletni prenos TUKAJ)

IZJAVI PRED TEKMO:

Lenart Klemenčič, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto v Škofjo Loko prihaja zelo močna ekipa Kopra. Ta igra zelo dober rokomet, z malo napakami. Kakovosti Koprčanov se dobro zavedamo, zato smo se na njih dobro pripravili. Tekmo bomo odigrali po najboljših močeh in upamo na ugoden izid."

Denis Konjevič, rokometaš RD Koper:
"Po porazu s trebanjskim Trimom se že pripravljamo na tekmo z Urbanscape Loko. Slednja je zelo dobra ekipa, zelo dobro igra. Pričakujemo znova zelo težko tekmo, ki jo želimo zmagati in tako uspešno zaključiti prvi del sezone."

Ob 18.30:
RK MARIBOR BRANIK : MRK KRKA (prenos na Sportklubu)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tadej Sok, rokometaši RK Maribor Branik:
"Pred nami je še zadnja letošnja tekma. Pred premorom si želimo z dobro odigranim obračunom s Krko dokazati, da zmoremo. Dobro smo se pripravili, zdaj pa moramo vse dogovore dosledno upoštevati. Z borbeno in pametno igro nam lahko uspe. Zmaga bi vsekakor pomenila lažji odhod na premor po ne najboljšem jesenskem delu."

Blaž Brajer, MRK Krka:
"Po zmagi nad Rikom Ribnico odhajamo v Maribor na zadnje neugodno gostovanje v tem letu. Časa za pripravo res ne bo veliko, ampak bomo dali vse od sebe, da se maksimalno pripravimo in pripeljemo novi dve točki v Novo mesto".

Ob 19.00:
RK DOBOVA : RK KRŠKO (spletni prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Toni Glogovšek, rokometaš RK Dobova:
"Bliža se prvi posavski derbi te sezone, k nam namreč prihaja ekipe iz Krškega. Kot vsi vemo, so posavski derbiji vedno zanimivi in napeti, predvsem pa na njih vlada odlična navijaška atmosfera. Pričakujem "moško" tekmo, na kateri bo štela vsaka žoga. S soigralci smo se na tekmeca maksimalno pripravili, prav tako pa obljubljamo borbo za vsako žogo, vse do zadnjega sodniškega žvižga. Ob tej priložnosti bi povabil vse ljubitelje posavskega rokometa, da se nam pridružite in pričarate nepozabno navijaško vzdušje."

Jure Švalj, rokometaš RK Krško:
"Po domači tekmi s Celjani nas v soboto čaka vroče gostovanje v Dobovi. V ekipi vlada super vzdušje, v Dobovo odhajamo po novi dve točki. Favorita na sobotni tekmi ni, saj gre za sosedski derbi. Z dobro igro v obrambi, kot tudi v napadu, ter pomočjo s tribun se z soigralci nadejamo nove zmage."

Nedelja, 18. decembra, ob 16.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK SLOVENJ GRADEC (spletni prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Fantom po tekmi v Kielcah nimam kaj očitati, borili so se po najboljših močeh. Menim, da razlika osmih zadetkov na koncu tekme ni povsem realna in ne odraža dogajanja skozi vseh šestdeset minut. Pomembno je, da se čim hitreje regeneriramo, strnemo misli in dobro pripravimo na nedeljski ligaški obračun. Slednji je za uresničitev naših ciljev v tej sezoni zelo pomemben, želja proti kakovostni ekipi Slovenj Gradca sta seveda novi dve točki. Vemo, da bomo morali biti od prve minute maksimalno borbeni, ključno bo ponoviti pristop z uvoda četrtkove tekme."

Alen Veršovnik, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V nedeljo gostujemo pri ekipi Celja Pivovarne Laško. Gostitelji so nesporni favoriti, a kljub temu želimo prikazati dobro predstavo in obljubljamo borbo do zadnje minute. V tekmo gremo neobremenjeni in upamo na čim boljši rezultat."

Ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ (spletni prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica:
"Naš cilj je bil, da prvi del sezone končamo med prvimi štirimi. Vedeli smo, da so gostovanja v Novem mestu zahtevna, jaz pa sem pričakoval predvsem dobro tekmo. Na žalost sta se nam je odsotnosti Hrastnika in Cimermana, ki sta zbolela na dan tekme, poznala preveč in domačini so zasluženo zmagali. Strniti moramo vrste in se pripraviti na zadnjo tekmo v tem koledarskem letu proti Ormožu in se posloviti od naših zvestih navijačev z zmago."

Gašper Hebar, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"V nedeljo nas za konec leta 2022 čaka težka tekma državnega prvenstva v gosteh v Ribnici. Tekmeci v tej sezoni Lige NLB igrajo odlično. Poraz pred dnevi v Novem mestu ni realen pokazatelj kakovosti ekipe Rika. To je bila že njegova četrta tekma v dvanajstih dneh in to proti močnim ekipam. Zahtevne tekme ekipo fizično ter psihično utrudijo in poraz, kot so ga Ribničani doživeli proti Krki, je bil neizbežen. Za tekmo smo se dobro pripravili. Na Dolenjskem si želimo pokazati pravi obraz ter nadaljevati z zbiranjem točk v gosteh. Gostitelji so, ne glede na vse, favoriti in si v boju za najvišja mesta v državnem prvenstvu ne smejo dovoliti poraza proti nam. Mislim, da se obeta prava rokometna tekma."
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 13 11 0 2 430:344 22
2 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 12 11 0 1 397:327 22
3 RK GORENJE VELENJE 12 10 1 1 395:315 21
4 MRK KRKA 12 8 0 4 355:330 16
5 RD RIKO RIBNICA 11 7 1 3 325:330 15
6 RK SLOVENJ GRADEC 12 6 2 4 348:344 14
7 RD KOPER 12 5 1 6 347:319 11
8 RK JERUZALEM ORMOŽ 12 4 2 6 312:347 10
9 RD URBANSCAPE LOKA 11 3 3 5 291:305 9
10 RK DOBOVA 12 3 1 8 306:349 7
11 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 12 1 5 6 305:359 7
12 RD LL GROSIST SLOVAN 13 2 2 9 367:404 6
13 RK MARIBOR BRANIK 12 1 2 9 303:344 4
14 ROKOMETNI KLUB KRŠKO 12 1 2 9 311:375 4