5. 10. 2023

Krimovke do štirih točk v dveh dneh

Krim Mercator je na tekmi tretjega kroga 1. ženske rokometne lige ugnal Litijo s 36:15.

Po sredini zmagi v Velenju so Ljubljančanke slavile zmago še na četrtkovi domači tekmi proti Litiji v Stožicah. Prednost so si rokometašice iz prestolnice ustvarile že v prvem polčasu, na odmor so odšle v vodstvu z osmimi goli. V drugem polčasu je četa Dragana Adžića še tesneje strnila svoje vrste, Litijankam dopustila do zgolj šestih doseženih zadetkov in se veselila zmage s končnim rezultatom 36:15.

1. DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA - ŽENSKE, 3. KROG

četrtek, 5. oktobra:
RK KRIM MERCATOR - ŽRD LITIJA 36:15 (17:9)
Abina 10 (1), Erceg 7 (1); Bajc 7, Gavrilovič 5 (2).

IZJAVI PO TEKMI

Nina Spreitzer, rokometašica Krima Mercatorja:
"Tekmo smo začele zelo resno in tekmo igro stopnjevale od začetka do konca. Današnja gol razlika je posledica naše obrambe in hitrih protinapadov. Na superpokalni tekmi se pripravljamo, kot na vsako ostalo, z vso resnostjo in angažiranostjo. Dale bomo vse od sebe in igra bo pokazala svoje."

Lara Dimač, rokometašica ŽRD Litija:
"Proti Krimu smo šle v tekmo zelo sproščeno. Včeraj smo igrale proti Ajdovščini, za nami je tudi evropski nastop proti Črnogorkam in zdaj gremo lahko naprej. Sezono bomo nadaljevale predvsem spočite in po najboljših močeh.