7. 10. 2023

Vse tri sobotne tekme v Ligi NLB napete do konca

Trije sobotni obračuni v Ligi NLB so zaokrožili peti krog državnega prvenstva. Na dvobojih v Slovenj Gradcu, Škofji Loki in na Kodeljevem so zmage dosegli gostje, a nikjer več kot z dvema goloma prednosti.

Slovenj Gradec - SVIŠ Ivančna Gorica 25:26 (13:11)

Igralec tekme: Janez Grum (RK SVIŠ Ivančna Gorica)

V obračunu ekip iz sredine razpredelnice se je zmage veselila Ivančna Gorica. Za Dolenjce je to že tretja zmaga v sezoni na štirih dvobojih, v "rezervi" pa imajo še neregistriran neodločen izid proti Celjanom v drugem krogu.
Izbranci domačega trenerja Nenada Maksića so dobro odprli tekmo. V osmi minuti so povedli s 5:1, a so jim Dolenjci štiri minute kasneje povsem zadihali za ovratnik (5:6). V nadaljevanju se je na Koroškem odvijal enakovreden boj, do odhoda na veliki odmor pa so bili v rahli prednosti domači rokometaši.
Na polčasu so imeli dva gola prednosti (13:11), ki pa se je v začetku drugega polčasa "stopila". Tekma je bila nato povsem odprta, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani gostujoči rokometaši.
Po dveh zadetih sedemmetrovkah v režiji Marka Marojeviča in Janeza Gruma iz igre so v zadnji miniti imeli dva gola naskoka (26:24), "lepega kapitala" pa nato niso zapravili vse do zadnjega zvoka sirene.
V dolenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Grum s sedmimi, v koroški pa Kristian Eskeričić s šestimi goli.
Zasedba iz Slovenj Gradca se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomerila z Ljubljano, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila Krko.

IZJAVI PO TEKMI

Žiga Lesjak, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Za nami je spet ena težka tekma. Kljub dobremu začetku smo nasprotniku dovolili, da je prišel v izenačeno tekmo, kjer smo v končnici znova potegnili krajši konec. Kljub vsem dejavnikom, ki nam niso šli v prid je potrebno čestitati ekipi Sviša, ki je dosegla točno to kar je želela. Držali so stik skozi celotno tekmo in na koncu izkoristili naše napake. Sedaj gremo v Ljubljano, kjer moramo zmagati." 

Aljaž Kutnar, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Prvi polčas ni stekel po naših željah. V drugem nam je uspelo sestaviti obrambo, zabili smo potrebne strele in prišli do preobrata. Rad bi čestital navijačem in ekipi za zasluženo zmago!"

LL Grosist Slovan - Jeruzalem Ormož 28:30 (13:18)

Igralec tekme: Teo Šulek (RK Jeruzalem Ormož)

Ormoška zasedba se je po zmagoslavju v slovenski prestolnici po točkah izenačila s tretjeuvrščeno Krko, ljubljanska ekipa po tretjem porazu ostaja v drugi polovici razpredelnice.
Do 17. minute je bila tekma povsem enakovredna (8:8), nato pa so Prleki v naslednjih treh minutah naredili delni izid 4:0 in povedli z 12:8. Ljubljančani so v 26. minuti prepolovili primanjkljaj v zadetkih in znižali na 11:13, končnica prve polovice tekme pa je minila v znamenju gostov, ki so si dvakrat priigrali prednost petih golov (17:12 in 18:13).
Izbranci gostujočega trenerja Saša Prapotnika v začetku druge polovice tekme niso popustili, vselej so bili korak pred Ljubljančani, po golu Tadeja Soka pa so si v 41. minuti priigrali tudi najvišje vodstvo na tekmi (24:18).
Domači rokometaši kljub visokemu primanjkljaju niso vrgli puške v koruzo, strnili so svoje vrste in zaigrali veliko bolje v obeh smereh ter se v 50. minuti po golu Mislava Nenadića približali na gol zaostanka (24:25).
V prelomnih trenutkih dvoboja se izbrancem domačega trenerja Borisa Denića ni izšlo, bilo so zelo blizu preobratu, ki pa jim ga je onemogočila izkušena in v sami končnici preudarna ekipa iz Prlekije.
V gostujoči ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Teo Šulek in Martin Hebar s šestimi goli, v domači pa sta Jan Kovačec in Nenadić dosegla po sedem zadetkov.
Ljubljanska zasedba se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomerila s Škofljico, ormoška pa bo gostovala v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI

Žan Grojzdek, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Prvi polčas smo preslabo odigrali, kar se je poznalo tudi v nadaljevanju. Moramo odpraviti napake ter imeti borbenost celotnih 60 minut. Vse čestitke Ormožanom za zasluženo zmago in srečno v preostanku prvega dela sezone."

Gašper Hebar, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
“Mislim, da smo v tekmo krenili s pravim obrazom in si že na odmoru zagotovili prednost petih zadetkov. V drugem polčasu je koncentracija malce padla in gostitelji so se nam približali, kljub temu pa smo v zaključku stopili kot ekipa in zasluženo slavili."

Urbanscape Loka - Škofljica 29:30 (13:17)

Igralec tekme: Mark Šalamon (ŠRD Škofljica)

Škofljica je v minulem krogu doma remizirala s favorizirano novomeško Krko, danes pa je obe točki osvojila še v Škofji Loki ter z enajstega napredovala na sedmo mesto.
Večji del prvega polčasa je bil povsem enakovreden, v sami končnici pa so v dvorani Poden zagospodarili varovanci gostujočega trenerja Sebastjana Obajdina in povedli za pet golov (17:12).
Njihova prevlada na igrišču se je nadaljevala tudi v začetku druge polovice tekme, v 34. minuti so po golu Timoteja Drnovška povedli z 20:13.
Gorenjci so se po tem zaostanku spustili v odprt lov na goste in jim v 58. minuti po golu Jaroša Buloviča povsem zadihali za ovratnik (28:29). V živčni in napeti končnici se jim ni izšlo, druge zmage v sezoni - pred tem so premagali še Dobovčane - so se veselili rokometaši iz predmestja Ljubljane.
Pri Škofljici sta bila najučinkovitejša Juš Rot s šestimi in Blaž Nosan s petimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Mark Šalamon s 14 obrambami. Pri Urbanscapu Loki je Aljaž Jesenko dosegel šest, njegov brat Matevž pa pet zadetkov.
Škofjeloška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, Škofljica pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI

Mark Šalamon, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Začeli smo zelo dobro. V tekmo smo šli motivirano in to se je pokazalo tudi na igrišču. V drugem smo seveda padli, vendar smo med polčasom naredili dovolj veliko razliko, da smo na koncu zmagali. Rad bi se zahvalil našim navijačem, brez katerih ne bi bilo v Škofji Loki take tekme."

Jaroš Bulovič, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Žal, pristop ni bil pravi. V napadu smo bili preveč mlahavi, nismo igrali na gol kot znamo. V obrambi se nismo držali tega, kar smo se zmenili na treningu in analizi. Prav tako nismo poslušali trenerjevih navodil. V drugem polčasu smo prav tako začeli s slabim pristopom in šele v 45 minuti začeli igrati našo igro in se tudi približali, vendar žal je bilo tekme prej konec, da bi lahko iztržili vsaj piko."