18. 10. 2023

Velenjčani do prvih točk v Ligi Evropa

Rokometaši Gorenja Velenja so novo evropsko sezono odprli z zmago proti švicarskemu Winterthurju. Varovanci Zorana Jovičića so na uvodni tekmi Lige Evropa zabeležili zmago z rezultatom 34:26.

Velenjske ose so na sobotno tekmo v Celju hitro pozabile in svoje misli usmerile na prvi evropski obračun. Po nekoliko zadržanih in izenačenih uvodnih minutah, so Velenjčani v drugi četrtini tekme, zahvaljujoč razpoloženemu Matevžu Skoku med vratnicama, prišli do prednosti petih zadetkov.

Tudi v drugem polčasu so ritem igre narekovali rokometaši Gorenja Velenja, po zadetkih Eneja Slatinka Jovičića in Petra Šiška so prednost v 32. minuti tekme povečali na sedem zadetkov (21:14). Sedem minut pred koncem tekme so Velenjčani po drugem zadetku Branka Predovića povedli z najvišjo prednostjo na tekmi (+9). Z disciplinirano igro so varovanci Zorana Jovičića uvodno tekmo Lige Evropa mirno pripeljali do konca. Tekma 1. kroga Evropske lige med RK Gorenje Velenje in Pfadi Winterthur se je končala z rezultatom 34:26.

Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Tilen Sokolič, ki je dosegel sedem zadetkov. Matevž Skok je zbral trinajst obramb. Strelec tekme pa je bil z osmimi zadetki član Winterthurja Noam Leopold.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Na to tekmo smo se dobro pripravljali. Vedeli smo, da so zelo hitra ekipa, ki hitro zaključuje napade. Tehnično smo dobro odigrali to tekmo, dobro smo se vračali in disciplinirano tekmo privedli do konca. Z dobro obrambo in dobro realizacijo smo danes na domačem igrišču slavili.˝

Tilen Sokolić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Danes smo zasluženo zmagali. Naredili smo zelo malo napak in se držali tistega kar smo se dogovorili pred tekmo. Pokazali smo, da smo boljša ekipa.˝