18. 10. 2023

Remi na dolenjskem dvoboju v Stični

Rokometaši Sviša Ivančne Gorice in novomeške Krke so se v zaostali tekmi 6. kroga lige NLB razšli z neodločenim izidom 27:27 (14:14).

Dolenjski obračun je bil zavoljo krstnega nastopa Krke na evropski sceni konec minulega tedna v estonskem Viljandiju, kjer je zmagala z 32:23, na sporedu danes, po enakovredni predstavi pa se končal brez zmagovalca. Novomeška ekipa je zadržala četrto mesto na razpredelnici, zasedba iz Ivančne Gorice pa je napredovala na peto.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA - MRK KRKA 27:27 (14:14)
Marojević 8 (2), Vidmar 5 (1); Kukman (1) in Nikolić po 5.

Igralec tekme: Jaka Glavan (RK SVIŠ Ivančna Gorica)

V Stični je bilo od prve do zadnje minute izjemno razburljivo in izenačeno. V 55. minuti je Benjamin Cirar gostitelje popeljal v vodstvo s 25:23, a so gostje po dveh golih Tilna Kukmana in Klemna Matka v predzadnji minuti naredili "mini preobrat" in povedli s 26:25.
V izjemno napeti končnici je Marko Marojević najprej izenačil na 26:26, nato pa je Kukman Novomeščane znova popeljal do vodstva s 27:26, poln točkovni izkupiček pa jim je preprečil Marojević z natančno izvedeno sedemmetrovko v izdihljajih tekme.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marojević z osmimi goli, vratar Jaka Glavan pa je zbral 13 obramb. V gostujoči sta Kukman in Marko Nikolić dosegla po pet zadetkov.
Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, ekipa iz Novega mesta pa bo gostila Ljubljano.

IZJAVI PO TEKMI

Jaka Glavan, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Še ena težka tekma je za nami, vedeli smo kakšna bo in da so bili Novomeščani favoriti. So evropska ekipa, pridobili so nove, še boljše igralce. Uspelo nam je izvleči točko, škoda ker nismo vzeli obeh, glede na vzdušje. Hvala vsem navijačem in gremo naprej."

Žan Rauh, rokometaš MRK Krka Novo mesto:
"Tekmo smo začeli slabo v napadu, vratar Ivančne Gorice se je zelo dobro razbranil, kar je pokazal tudi v drugem polčasu, ko nam je obranil ključne strele. Na koncu se nam na žalost ni izšlo, ekipa SVIŠ-a je zasluženo pridobila točko."