20. 10. 2023

Ribničani slavili zmago na Koroškem

Rokometaši Slovenj Gradca so v 7. krogu lige NLB doma izgubili proti Riko Ribnici s 33:37 (18:20).

LIGA NLB, 7. KROG

Petek, 20. oktobra:
RK SLOVENJ GRADEC - RD RIKO RIBNICA 33:37 (18:20)
Štumpfl 11, Eskeričić (3), Pandev in Cvetko po 4; Ljevar in Knavs (4) po 8.

Igralec tekme: Rok Skol (RD Riko Ribnica)

V dvoboju ekip s sredine prvenstvene lestvice so bili uspešnejši Ribničani. Ti so s četrto zmago v sezoni napredovali na peto mesto državnega prvenstva in s tekmo več za vodilnima velenjskim Gorenjem in trebanjskim Trimom zaostajajo za dve točki. Slovenjgradčani po četrtem porazu ostajajo deseti s petimi točkami.
Gostje iz Ribnice so bili tisti, ki so si prvi priigrali manjšo prednost na dvoboju, a ta v uvodnih desetih minutah ni narasla za več kot tri gole. Domači so v 12. minuti izenačili na 8:8, nato pa so gostje spet stopili na plin in pobegnili na pet golov naskoka (14:9). Toda Slovenjgradčani so vseskozi držali stik s tekmecem, vmes se približali na gol zaostanka, rokometaši Ribnice pa so na glavni odmor nesli samo dva gola prednosti.
V uvodu drugega polčasa je Ribnica obnovila prednost petih zadetkov (25:20). Domači rokometaši so v naslednjih minutah skušali zmanjšati zaostanek, a so jih gostje vseskozi držali na varnosti razdalji petih, šestih zadetkov vse do zadnjih desetih minut, ko so znova postali nevarnejši Slovenjgradčani.
Te so se po golu Uroša Štumpfla približali na gol zaostanka (33:34), vseeno pa so Ribničani zdržali nalet domačih rokometašev in v zadnjih trenutkih dvoboja zadržali prednost in vpisali novi točki.
Za Ribnico sta po osem golov dosegla Leon Ljevar in Uroš Knavs, sedem pa jih je dodal Gašper Hrastnik. Pri Slovenj Gradcu je z 11 zadetki daleč najbolj izstopal Štumpfl.
V naslednjem krogu domačega prvenstva bo Ribnica doma gostila novomeško Krko, Slovenjgradčani pa se bodo odpravili na gostovanje k Celju Pivovarni Laško.

IZJAVI PO TEKMI

Anej Majcen, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Za nami je težka tekma proti tekmecu, ki nam je že v pretekli sezoni zadal hud poraz. Motiva za zmago je bilo tokrat veliko. V prvem polčasu vzponi in padcih na obeh straneh. V nadaljevanju so nam gostje rezultatsko nekoliko pobegnili, uspeli smo se nekoliko približati, a žal ne dovolj. Hvala publiki za podporo in čestitke Ribničanom za zasluženo zmago!" 

Mitja Nosan, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Slovenj Gradec je na domačem parketu vedno trd oreh. Tako mi kot domačini smo nujno potrebovali nov par točk. Gledalci so znova prišli na svoj račun, zato upam na čim več takšnih tekem. Domačinom obilo dobrega v nadaljevanju sezone!"