22. 10. 2023

Velenjski kapetan podaljšal sodelovanje za dve sezoni

Emir Taletović, kapetan ekipe, ki je za člansko ekipo Gorenja Velenja odigral že več kot 300 tekem, bo tudi naslednji dve leti branil barve domačega kluba.

Taletović je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskemu klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah. Pred odhodom v Maribor leta 2014, je s člansko ekipo Gorenja Velenja osvojil dva naslova državnega prvaka. Leto za tem je prvič odšel v tujino in na Poljskem okrepil prvoligaško moštvo Gwardia Opola. Pred sezono 2016/2017 se je pridružil avstrijskemu prvoligašu Brucku, nato pa se je odločil za vrnitev v matični klub.

33-letni rokometaš se je v Velenje vrnil v sezoni 2018/19 in se pridružil povsem prenovljeni in pomlajeni zasedbi velenjskega moštva. Emir je zadnja leta eden ključnih gradnikov uspešne velenjske zgodbe. Ob vrnitvi v Velenje je osvojil naslov pokalnih prvakov, dve leti za tem svoj tretji naslov državnih prvakov, v sezoni 2021/2022 pa še en naslov pokalnega prvaka in naslov superpokalnega prvaka Slovenije.

Emir je v zadnjih petih sezonah v črno-rumenih barvah dokazal, da je izredno kvaliteten vratar, zato so Velenjčani s podpisom nove pogodbe, ki velja do konca sezone 2025/26, naredili pomemben korak k ohranitvi ter nadgradnji ekipe v prihodnjih sezonah. S svojim znanjem in izkušnjami bo pomemben člen ekipe v naslednjih dveh sezonah.

Emir Taletović, kapetan članske ekipe RK Gorenje Velenje
˝Vesel sem, da mi v klubu zaupajo in me vidijo v ekipi še naslednji dve sezoni. Gre za moj domači klub, kjer sem naredil svoje prve rokometne korake, tako da mi je v veselje braniti barve Gorenja Velenja. Lahko le obljubim, da bom vedno dal svoj maksimum na igrišču. Upam, da nas bo tudi v prihodnosti podpiralo tako veliko navijačev. Se vidimo v dvorani. Črno rumeno kot eno.˝