25. 10. 2023

Krkaši opravili z Ljubljančani

Rokometaši novomeške Krke so na zadnji tekmi 7. kroga lige NLB premagali Ljubljano s 37:15 (15:5).

MRK KRKA - MRK LJUBLJANA 37:15 (15:5)

Igralec tekme: Marko Nikolić (MRK Krka)

Dolenjska zasedba je zavoljo obveznosti v evropskem pokalu - v drugem krogu je izločila estonski Viljandi s skupnim izidom 65:48 na dveh tekmah - v današnjem zaostalem dvoboju sedmega kroga državnega prvenstva zanesljivo opravila z novinko na prvoligaški sceni iz Ljubljane.
Po četrti zmagi se je po točkah izenačila s tretjeuvrščenim Celjem (tekma manj), ekipa iz slovenske prestolnice po šestem porazu ostaja na predzadnjem mestu v 14-članski ligi.
Novomeščani so vodili od prve do zadnje minute. Že po dobrih dvajsetih minutah igre so povedli za pet golov (9:4), do odhoda na veliki odmor pa so prednost podvojili (15:5).
V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, vse je bilo v znamenju Novomeščanov, končni izid zgovorno priča o premoči izbrancev domačega trenerja Mirka Skoka.
Novomeška ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Ribnici, ljubljanska pa bo gostila Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI

Jernej Avsec, rokometaš MRK Krka:
"Veseli smo, da smo tekmo tako dobro in z vso resnostjo odigrali, hkrati pa pokazali, da imamo karakter, da lahko skozi vseh šestdeset minut igre pokažemo dober rokomet. Tempo smo držali čez celo tekmo in občutki pred sobotnim gostovanjem v Ribnici so, lahko rečem, dobri."

Matija Vrbinc, rokometaš MRK Ljubljana:
"Krka je bila danes premočan tekmec. Če na začetku ne bi imeli toliko zgrešenih strelov, nasprotnik pa odličnega vratarja, bi se še lahko držali , tako pa je hitro prišlo do razlike šestih, sedmih golov. Krka je to izkoristila, potem pa smo začeli igrati brezglavo. Krka je zasluženo slavila, mi pa bomo priložnost iskali drugje.