27. 10. 2023

Zadnji predreprezentančni krog Lige NLB

Ta konec tedna prvoligaške v Ligi NLB čakajo še zadnji obračuni v oktobru. Po osmem krogu državnega prvenstvo bo na sporedu reprezentančni premor.

Dogajanje bodo v petek otvorili Trebanjci in Ormožani, še pred vikendom pa se bosta pomerili tudi zasedbi Kopra in Škofljice. Tekma kroga bo na sporedu v soboto, ob 20.00 si bosta nasproti stali ekipi Rika Ribnice in Krke. V zgodnejših sobotnih terminih bodo na sporedu tekme v Velenju, Ljubljani in Stični, v nedeljo pa bodo tekmovalni krog zaokrožili Celjani in Slovenjgradčani.

LIGA NLB, 8. KROG

Petek, 27. oktobra, ob 18.30:     
RK TRIMO TREBNJE - RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Miha Kolmančič, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Odhajamo na gostovanje k Trimu, ki je vodilno moštvo lige NLB. Igrajo neobičajno gibljivo ter globoko obrambo, ki povzroča ogromno težav nasprotnikom. V napadu igrajo hitro ter atraktivno. Resnično lepo igrajo in prav veselimo se tekme, da vidimo kako se bomo sami znašli proti močnemu nasprotniku."

Alen Skledar, rokometaš RK Jeruzalem Omrož:
"V petek nas čaka nova domača tekma proti ekipi Jeruzalem Ormož, ki je letošnjo sezono začela zelo dobro. Čaka nas zanimiva tekma dveh ekip iz zgornjega dela lestvice. 
S fanti bomo dali vse od sebe, da prikažemo dobro igro in osvojimo nov par točk."

ob 19.00:
RD KOPER - ŠRD ŠKOFLJICA

IZJAVI PRED TEKMO

Andraž Kete, rokometaš RD Koper:
V petek gostimo ekipo ŠRD Škofljica, ki v prvenstvu prikazuje zelo dobre predstave. Želimo si novih točk vendar se zavedamo, da bo potrebno prikazati dobro igro tako v napadu kot v obrambi za dosego zadanega cilja."

Luka Kljun, rokometaš ŠRD Škofljica:
"V petek nas v Areni Bonifika čaka novo težko gostovanje proti ekipi Kopra. Zavedamo se težavnosti gostovanja, vendar mislim da se lahko ob dobri obrambi in s potrpežljivostjo v napadu nadejamo pozitivnega rezultata."

Sobota 28. oktobra, ob 18.00:
RK GORENJE VELENJE - RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Nejc Hriberšk, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Na sobotno domačo tekmo z Dobovo se dobro pripravljamo, tako kot na vsako do zdaj. Z zbranostjo v obrambi in mirnostjo v napadu verjamem da bosta dve točki ostali doma v Rdeči dvorani. Vse navijače vabim, da nas pridejo podpret in nam pomagajo do zmage."

Jan Mladkovič, rokometaš RK Dobova:
"V soboto nas čaka gostovanje pri ekipi iz Velenja. Vsi vemo da Velenje velja za močnega nasprotnika, ki igra tudi evropska tekmovanja. Naša želja je da nadgrajujemo svojo igro ter da se pokažemo v dobri luči in si tako priigramo čim boljši rezultat."

ob 19.00:
MRK LJUBLJANA - RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

Jaka Kamenicki, rokometaš MRK Ljubljana:
"V soboto nas čaka nova tekma proti neugodni Škofji Loki. Poraz proti Krki nam je dal dodatno motivacijo, da se pripravimo na boj vseh 60 minut in dve točki zadržimo na Galjevici. Navijače vabim, da se nam pridružijo v čim večjem številu, saj vemo da so naš 8. igralec."

Matevž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Čaka nas gostovanje pri Mrk Ljubljani zavedamo se, da je vsaka tekma pomembna zato gremo v tekmo polno motivirani. Želimo prikazati borbeno tekmo v obrambi ter učinkovito in pametno v napadu. Tako lahko dobimo novi 2 točki in se povzpnemo kakšno mesto višje na lestvici."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Janez Grum, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Po nekoliko bledi predstavi v Škofji Loki, k nam prihaja ekipa Slovana, ki velja za zelo neugodnega nasprotnika. Imajo zanimive posameznike in ekipo, ki igra dober rokomet. Na njihovo igro smo se dobro pripravili, vendar bomo morali biti v obrambi in napadu bolj zbrani kot prejšnjo tekmo. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da nam pomagate osvojiti novi dve točki."

Darko Stojnić. rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Za vsako ekipo, ki gostuje pri SVIŠ-u, je teren težek zaradi polne dvorane, glasne publike. Poleg tega je njihova ekipa skupaj že kakšnih pet let, je zelo uigrana in spretna. Na gostovanje odhajamo brez podcenjevanja, se zavedamo nasprotnikove kakovosti, ampak tudi naše. Gremo po zmago, to ni dvoma. Ključna bo dobra obramba in hitrejša igra v napadu."

20.00:
RD RIKO RIBNICA - MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO

Uroš Knavs, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V soboto k nam prihaja ekipa Krke, ki kaže dobre predstave, mi pa iz tekme v tekmo dvigujemo svojo formo. Pričakujem težko in trdo tekmo, na kateri bodo odločale malenkosti. Vabim vse navijače, da nas podprete mi pa bomo naredili vse, da novi dve točki ostaneta v Ribnici."

Tilen Kukman, rokometaš MRK Krka:
"Pred nami  je zadnja tekma pred reprezentančnim premorom. Ekipa Ribnice velja za zelo kvalitetno ekipo, ki vsako leto konkurira za najvišja mesta na lestvici. Za pripravo na tekmo nimamo veliko časa, vendar verjamemo, da lahko z našo igro uspešno nastopamo proti vsaki ekipi. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma, na kateri bomo lahko uspešni le, če bomo stoodstotno zbrani in se bomo držali našega dogovora."

Nedelja, 29. oktobra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Žiga Lesjak, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V nedeljo odhajamo v Celje, kjer nas čaka eno najtežjih gostovanj v prvenstvu. V tekmo lahko gremo popolnoma sproščeno in motivirano, saj nimamo česa izgubiti. Vsekakor bomo dali vse od sebe in poskusili izkoristiti naporen ritem Celjanov in obrniti rezultatsko krivuljo navzgor."