11. 11. 2023

Sobota je priskrbela napet krog 1. ŽRL

V soboto so se rokometašice v 1. A ženski rokometni ligi podale na prve tekme 5. kroga, ki se bo zaključil tik pred koncem koledarskega leta. Krka je po izenačenem prvem polčasu na koncu ostala praznih rok proti Celjankam (20:26), Izolčanke so pred evropskima preizkusoma klonile v Litiji (19:23), Velenjčanke pa so bile na domačem parketu suverene proti zasedbi s Ptuja (31:23).

Na zadnji tekmi kroga nas čaka derbi neporaženih zasedb. Krim Mercator in Mlinotest Ajdovščina si bosta v Stožicah nasproti stali 29. decembra.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 5. KROG

Sobota, 11. novembra:

ŽRK KRKA NOVO MESTO - ŽRK Z’DEŽELE 20:26 (11:11)
Kolobarič 10, Udovč 5; Gramatova in Kadić 6, Žener 5.

IZJAVI PO TEKMI:

Žana Bačar, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:

"V prvem polčasu smo se borile in pokazale dobro igro, kar pa nam je manjkalo v drugi polovici tekme. V nadaljevanju tekmovanja želimo predvsem popraviti obrambo.”

Klara Hrovatič, rokometašica ŽRK Z’ Dežele:

"Gostovanja pri Krki so vedno polna presenečenj. Vedele smo, da bo potrebno iti v tekmo maksimalno zbrano. Mislim, da smo naredile malo preveč napak v napadu, zato smo skozi celo tekmo iskale nit. V končnici smo dobro obrambo prenesle v napad in na koncu slavile zmago."

ŽRD LITIJA - ŽRK TRGO ABC IZOLA 23:19 (14:7)
Bajc 6, Gavrilovič 4; Polak 4, Treven, Benigar in Simšič po 3.

IZJAVI PO TEKMI:

Maša Benigar, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:

“Tekmo smo začele s preveč napakami in preveč zgrešenimi streli. V drugem polčasu smo napad popravile in zmanjšale razliko. Na koncu nam je žal zmanjkalo moči, da bi tekmo odločile v svojo korist. Misli že usmerjamo na evropsko tekmo na Siciliji."

Aleksandra Petrukhina, rokometašica ŽRD Litija:

"Tekmo smo začele dobro v obrambi, zato smo prišle do lahkih golov v napadu. Igrale smo ekipno in s tem naredile dobro razliko. V drugem polčasu igra ni bila dovolj kolektivna, zato je Izola izenačila. Z željo smo na koncu prišle do pravega rezultata. Čestitke ekipi in hvala navijačem."

ŽRK VELENJE - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ 31:23 (14:10)
Ferenc 8, Robida 6; Kolenko 9, Petrovič in Krasnič 4.

IZJAVI PO TEKMI:

Ljiljana Simić, rokometašica ŽRK Velenje:

“Najprej čestitke celotni ekipi za prikazano in zmago. Od prve minute smo se na igrišču borile. Odigrale smo tako kot smo se dogovorile pred tekmo in to nas je pripeljalo do visoke zmage. Čestitke se enkrat puncam za novi dve točki.”

Nuša Puž, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj - Ormož:

“Tako kot na vseh tekmah, smo spet imele težave z realizacijo. Poleg tega nam ni steklo v obrambi in to je bil glavni razlog, da smo tokrat izgubile.”

Petek, 29. december, ob 19.00:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

LESTVICA 1. A ŽENSKE ROKOMETNE LIGE