6. 12. 2023

Celjani na zahtevno gostovanje k Barceloni

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v četrtek ob 20.45 čaka še zadnja letošnja tekma v ligi prvakov. V 10. krogu elitnega klubskega tekmovanja se bodo v gosteh pomerili proti Barceloni, katere člana sta tudi dva Slovenca Blaž Janc in Domen Makuc.

Ugledni katalonski tekmeci imajo v skupini B za zdaj najboljši izkupiček. Izgubili so le en obračun, in sicer proti Veszpremu v šestem krogu, vse preostale tekme pa so dobili. Nazadnje so se Madžarom maščevali za edini poraz med evropsko elito in jih ugnali tesno z 31:30.

Na zadnjih tekmah zaradi poškodbe hrbta Janc ni igral, celotno sezono pa bo zaradi strgane križne vezi izpustil Makuc.

Barcelona je po devetih tekmah pri 16 točkah, medtem ko je Celje na dnu razpredelnice še brez točke. Pot do teh bo v Barceloni za varovance trenerja Alema Toskića zelo zahtevna.

Pred četrtkovim obračunom s katalonsko zasedbo so Celjani doma izgubili proti Wisli Plock, pred tem pa so iz Zlatoroga poln izkupiček odnesli še Veszprem, Barcelona, Montpellier in Porto, v gosteh pa so bili boljši Veszprem, Wisla, Magdeburg ter GOG Gudme.

Najbližje osvojeni točki so bili Celjani proti Portu doma (29:30) ter na gostovanju pri GOG Gudmeju (36:38) in na domači tekmi proti Montpellierju (29:31). Proti Barceloni so domačo tekmo 18. oktobra izgubili z 31:37.

Celjani gredo v tekmo brez pritiska, a odločeni, da prikažejo dobro predstavo in se zoperstavijo slovitemu nasprotniku, je klub zapisal na spletni strani.

"Do konca leta nas čakajo še štiri tekme. V četrtek je pred nami zadnja tekma leta v ligi prvakov, gostovanje pri Barceloni. V tekmo gremo brez pritiska, nimamo česa izgubiti in na tak način se bomo lotili tekme," je v izjavi za klub dejal trener Toskić.

"Dali bomo vse od sebe, da mogoče pridemo do prvih točk v sezoni. Priložnost, da se izkažejo, bodo dobili vsi igralci. Z željo, da še kakšen igralec stopi v ospredje, kar nam bo koristilo v drugem delu sezone," je še dodal nekdanji krožni napadalec Celja.

Celjani imajo še naprej nekaj kadrovskih težav. Sezono je med drugim zaradi hude poškodbe kolena že končal Leon Gregorič, vsaj do konca leta ne bo niti kapetana Žige Mlakarja.

Več mesecev je bil to sezono zaradi poškodbe kolena odsoten tudi Filip Rakita. "Vesel sem, da sem nazaj na parketu in lahko pomagam svojim soigralcem. Verjamemo, da v Barceloni ne bo lahka tekma, ampak mislim, da če pokažemo pravi obraz, se lahko merimo z njimi," je dejal levi krilni igralec Celja.

"V tekmo moramo iti 100-odstotno zbrani in se držati dogovorov pred tekmo. Občutki ob vrnitvi so izjemni in vesel sem, da spet lahko delam tisto, kar me veseli in kar delam že od malih nog," je še o svojih težavah s poškodbo kolena dodal 22-letni Rakita.

Sezona lige prvakov se bo nadaljevala po evropskem prvenstvu, ki bo v Nemčiji med 10. in 28. januarjem. Celjane od sredine februarja čakajo še Montpellier v gosteh, Magdeburg doma, Porto na tujem ter GOG Gudme v domači dvorani Zlatorog.