2. 2. 2023

Rokometašice modre in zelene skupine pred 13. krogom 1. ŽRL

Prihodnji konec tedna rokometne navdušence čakajo po tri tekme v modri in zeleni skupini 1. ženske rokometne lige.

Prenose tekem v živo si lahko privrženci ženskega rokometa v Sloveniji ogledate na YouTube kanalu RZS TV.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 13. KROG

Petek, 3. februarja, ob 19.00:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ : ŽRK Z'DEŽELE

Ladislav Sabo, pomočnik trenerja ŽRK Žiher Hiše Ptuj-Ormož:
"V zelo natrpanem urniku tekem sledi domač obračun proti tekmecu iz Celja. Vsi se zavedamo, da je to ekipa, ki kaznuje vse napake. Zato je naša naloga, da čim dlje pariramo tekmecu na domačem parketu."

Sobota, 4. februarja, ob 19.00:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK TRGO ABC IZOLA

Asja Štrukelj, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Po sobotni zmagi na Ptuju se vračamo domov, da odigramo še zadnjo domačo tekmo rednega dela proti Izoli. Verjamem, da bomo s svojo borbenostjo prav tako uspešne in s tem tudi mlajše dobile kakšno priložnost več."

Borut Hren, trener ŽRK Trgo ABC Izola:
"V soboto odhajamo na gostovanje v Ajdovščino k drugi najmočnejši ekipi v prvenstvu. Vidi se, da strokovno vodstvo gostiteljic dela zelo dobro, zato je glede na razmerje moči zahtevno karkoli napovedovati. Želim si le, da se bodo dekleta držala dogovorov in odigrala kar se da dobro tekmo. Vsekakor pa bo to prava tekma in priprava za končnico prvenstva."

ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRD LITIJA

Saša Posega, rokometašica ŽRD Litija:
"V soboto nas čaka pomembna tekma proti ŽRK Krka Novo mesto. Konkurence se ne bojimo in se na tekmo podajamo močne ter samozavestne. Prepričana sem, da z dobro obrambo lahko domov prinesemo 2 točki."

Karin Kuralt, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"V soboto nas čaka pomembna domača tekma z Litijo. Zavedamo se, da so nasprotnice kvalitetna ekipa in, da moramo v tekmo vstopiti maksimalno motivirane. Z zbranostjo v napadu in čvrsto obrambo verjamem, da lahko dve točki ostaneta doma."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 13. KROG

Sobota, 4. februarja, 14.30:
RK OLIMPIJA : RK PIRAN

Hana Veber Marton, rokometašica RK Olimpija:
"V soboto nas čaka nova težka in zahtevna tekma proti trenutno drugouvrščeni ekipi zelene skupine, katere tekmovanje je izredno izenačeno in zanimivo. Za seboj imamo dve rezultatsko uspešni tekmi in prepričana sem, da bomo tudi na sobotni dale kot ekipa in posameznice svoj maksimum. Cilj je, da ohranimo raven igre zadnjih dveh tekem in še popravimo nekatere napake. V prvi vrsti pa, da uživamo in se zabavamo."

Nika Trogar, rokometašica RK Piran:
"V soboto se odpravljamo še na zadnje gostovanje rednega dela tekmovanja. Zavedamo se, da je to eno izmed zahtevnejših srečanj. Olimpija je zelo borbena ekipa, ki zna presenetiti, še posebej na domačem parketu. Glede na našo trenutno formo, ogromno motivacijo in močno željo sem prepričana, da se lahko kljub temu tokrat veselimo novih dveh točk le, če bomo znova prikazale takšno igro, kot smo jo na zadnjih dveh tekmah."


Ob 19.00:
ŠDRŠ VRHNIKA : ŽURD KOPER

Klavdija Leben, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"V soboto prihaja v našo domačo dvorano ekipa Kopra. Koprska ekipa ni slaba, a vsaka je premagljiva. Če bomo pokazale voljo in stopile skupaj, igrale zbrano in organizirano v napadu ter si pomagale v obrambi, morda tokrat dve točki ostaneta pri nas!"

Ob 20.00:
RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ

Barbara Brkovič, rokometašica RK Zvezda Logatec:
"Sobotno tekmo proti Savi Kranj že nestrpno pričakujemo, saj so tekme z njimi vedno zanimive. Tekmice dobro poznamo in vemo, kako odigrati tekmo, da pridemo do novih dveh točk na domačih tleh."

Matija Mušič, trener RK Sava Kranj:
"S sobotnim gostovanjem v Logatcu zaključujemo s tekmovanjem v rednem delu prvenstva. Zavedamo se, da je Logatec kakovostna in izkušena ekipa. Na prvi medsebojni tekmi se nismo najbolje znašli, zato je na nas, da dvignemo raven igre. Verjamem, da s pravim pristopom lahko konkuriramo na njihovem terenu."

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK KRIM MERCATOR 12 12 0 0 24
2 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 12 11 0 1 22
3 ŽRK Z'DEŽELE 12 7 1 4 15
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 12 5 0 7 10
5 ŽRK VELENJE 12 5 0 7 10
6 ŽRD LITIJA 11 3 1 7 7
7 ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ 12 2 0 10 4
8 ŽRK TRGO ABC IZOLA 11 1 0 10 2
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ROKOMETNI KLUB LJUBLJANA 10 8 0 2 16
2 RK PIRAN 10 6 2 2 14
3 RK ZVEZDA LOGATEC 9 5 1 3 11
4 RK SAVA KRANJ 11 5 1 5 11
5 RK OLIMPIJA 10 3 1 6 7
6 Ž.U.R.D. KOPER 10 3 0 7 6
7 ŠDRŠ VRHNIKA 10 2 1 7 5