10. 2. 2023

V 1. ŽRL na sporedu še zadnji krog rednega dela

V 1. ženski rokometni ligi bodo ta konec tedna na sporedu obračuni zadnjega, 14. kroga rednega dela državnega prvenstva.

Tekmovanje slovenskih ženskih rokometnih klubov se bliža koncu rednega dela. Že ta vikend bodo na sporedu nekateri obračuni zadnjega kroga 1. ženske rokometne lige v modri in zeleni skupini. Pred nadaljevanjem tekmovalnega dogajanja, o sistemu katerega lahko več preberete na povezavi, pa se bodo v prihodnjih dneh odigrane še prestavljene tekme prejšnjih krogov.

V modri skupini bomo v soboto spremljali dvoboja na Ptuju in v Celju, v nedeljo bo na sporedu gostovanje Velenja v Litiji, derbi vrha lestvice med Krimom Mercatorjem in Mlinotestom Ajdovščino pa bo na vrsti v sredo.

V zeleni skupini bo živahno na Obali. Pri Kopru bo gostovala Ljubljana, pri Piranu pa logaška Zvezda.

Prenosi tekem v živo bodo na voljo na YouTube kanalu RZS TV.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 14. KROG

Sobota, 11. februarja, ob 18.00:
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRK KRKA NOVO MESTO

IZJAVI PRED TEKMO

Anika Strnad Zelen, rokometašica Z'dežele:
"Na zadnji tekmi rednega dela v goste prihaja ekipa Krke. Čaka nas zahteven obračun, zato se je treba dobro pripraviti in iti skoncentrirano v tekmo. Z dekleti bomo naredile vse, da zmaga ostane doma."

Alja Vrček, rokometašica Krke Novega mesta:
"Odhajamo na težko gostovanje v Celje. Tekmice bodo vse prej kot lahko delo. Smo ekipa z veliko pozitivne energije in želje po zmagi zagotovo ne bo manjkalo. Vzdušje v ekipi je dobro, vsi skupaj delamo zelo trdo. Zadnjo tekmo smo odigrale na visoki ravni. Če bomo pristopile z enako mentaliteto kot na zadnji tekmi in vseh šestdeset minut ohranile visok ritem igre, sem prepričana, da se lahko nadejamo dobrega rezultata."

Sobota, 11. februarja, ob 19.00:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ : ŽRK TRGO ABC IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO

Matej Bračič, trener Žiher hiš Ptuja - Ormoža:
"Na sobotni tekmi s Trgom ABC Izolo pričakujem, da bodo dekleta stopila v tekmo osredotočena in naredila to, kar smo cel teden trenirali. Odigrati moramo maksimalno agresivno v obrambi in napadu. Če bodo punce dale vse od sebe in bile disciplinirane v igri, bo rezultat pozitiven za nas. Vem česa so sposobne in verjamem v njih."

Nikolina Stojičić, rokometašica Trga ABC Izole:
"V soboto nas čaka še tekma zadnjega kroga na Ptuju. Doma smo že pokazale, da jih z dobro igro lahko premagamo in tudi tokrat se bomo potrudile, da bo temu tako. Cilj je, da dve točki odnesemo v Izolo in to bomo dosegle samo z dobro in čvrsto igro v obrambi ter z natančnostjo pri zaključnih strelih."

Nedelja, 12. februarja, ob 19.00:
ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Lina Zevnik, rokometašica Litije:
"Velenje v nedeljo prihaja na naš domač teren. Glavni cilj je popraviti napake prejšnje medsebojne tekme pri njih, ki se za nas ni končala dobro. Kljub temu, da z zmago ne moremo popraviti uvrstitve na lestvici, se bomo po svojih najboljših močeh poskušale oddolžiti za poraz."

Nastja Ferenc, rokometašica Velenja:
"Odhajamo na zadnjo tekmo rednega dela v Litijo. Kljub temu, da smo doma slavile z visoko razliko, se zavedamo, da tekma v Litiji ne bo lahka. Naš cilj je zmaga, za katero bomo morale garati od prve do zadnje minute."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 14. KROG

Sobota, 11. februarja, ob 17.00:
RK PIRAN : RK ZVEZDA LOGATEC

IZJAVI PRED TEKMO

Sara Borišek, rokometašica Pirana:
"V soboto nas čaka domača tekma proti ekipi iz Logatca. V tekmo moramo vstopiti s stoodstotno zbranostjo, tako pri strelih kot v obrambi. Dale bomo vse od sebe, da dve točki ostaneta doma ter da si s tem zagotovimo drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige."

Barbara Brkovič, rokometašica Zvezde Logatca:
"Tekmo proti Piranu že nestrpno pričakujemo, saj za tekmicami zaostajamo le za eno točko. Vemo, da bo tekma zahtevna, vendar mislim, da se bomo dobro pripravljene. Verjamem v ekipo in vnovično igro ter vrnitev z gostovanja z novima dvema točkama."

Sobota, 11. februarja, ob 18.00:
ŽURD KOPER : RK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Petra Cah, rokometašica Kopra:
"V soboto nas čaka zadnja tekma prvega dela. Z dekleti se bomo maksimalno potrudile, da prikažemo dobro igro, kot jo znamo, ter da dve točki ostaneta doma."

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke Ljubljane:
"Do konca rednega dela prvenstva nas ločita še dve tekmi. Počasi se pomikamo proti cilju, ki smo si ga zastavili na začetku sezone, vendar se zavedamo, da bomo morali vsako tekmo do konca odigrati zbrano in maksimalno. Ekipo Kopra spoštujemo, zato gremo na tekmo povsem osredotočeni in z namenom da si priborimo novi dve točki."

Še sledi:

Sreda, 15. februarja, ob 20.00:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR

Že odigrano:

Sreda, 1. februarja:
RK SAVA KRANJ : ŠDRŠ VRHNIKA 31:27 (18:16)