10. 2. 2023

Celjani v Ormož, Gorenjci v Posavje

Med vikendom bosta v Ligi NLB odigrani zgolj dve tekmi, a dogajanje ne bo nič manj pestro. Dobova se bo na domačem terenu poskušala po točkah izenačiti z gostujočo Urbanscape Loko, Celjani pa se bodo iz evropskega gostovanja v Nantesu preselili na vroč ormoški parket.

V Posavju bodo rokometaši Dobove lovili zmago za skok proti sredini lestvice. Nasproti jim bo stala zasedba Urbanscapa Loke, ki ime dve točki več in tekmo manj od varovancev Damjana Radanoviča.

V Ormožu, kjer bo po evropski zmagi nad Nantesom gostovalo vodilno Celje Pivovarna Laško, bodo oči ob dogajanju na igrišču uprte tudi v spremljevalno dogajanje, vinarji bodo namreč slavnostno upokojili dres Bojana Čudiča s številko 10.

LIGA NLB, 15. KROG

Sobota, 11. februarja, ob 19.00:
RK DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Damjan Radanovič, trener Dobove:
"Za nas se začenja niz tekem, na katerih moramo začeti zbirati točke. Tega se zavedajo tudi fantje in pristop na treningih je zelo dober. Zavedamo se tudi, da bo tekma proti Urbanscapu Loki vse prej kot lahka, ampak naš cilj je jasen in to je zmaga!" 

Mark Batagelj, rokometaš Urbanscapa Loke:
"V soboto se odpravljamo na zahtevno gostovanje v Dobovo. Z ekipo smo ta teden trenirali z željo, da močno popravimo vtis s pretekle tekme. Na nas je, da pokažemo borbeno ter osredotočeno predstavo skozi celotnih 60 minut tekme. Tako bo prišel tudi rezultat, ki si ga želimo."

Nedelja, 12. februarja, ob 17.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Kosi, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Pred nami je ena lepa rokometna nedelja, kjer bomo merili moči z najboljšo ekipo v državi. Celjani so odigrali odlično tekmo v ligi prvakov proti Nantesu in na Hardek prihajajo z odlično popotnico. Dvorana na Hardeku bo lepo polna, saj bomo prvič v zgodovini kluba priča upokojitvi ene izmed številk. In sicer številke 10, ki jo je nosil moj prijatelj, soigralec, kapetan, vzornik in še bi lahko našteval, Bojan Čudič. Upam, da se bomo z borbeno predstavo čim dlje časa enakovredno kosali s Celjani, ki so glede na formo in na statistiko medsebojnih tekem v preteklosti v vlogi popolnega favorita. To so tekme, na katere igralci komaj čakamo in za njih tudi tako marljivo treniramo."

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško:
"Za nami je velika zmaga proti Nantesu. Ponosen sem na svojo ekipo. Imeli smo en dan, da smo se malce poveselili, zdaj pa so naše misli že osredotočene k nedeljskemu gostovanju v Ormožu. Čaka nas zelo zahtevno srečanje in maksimalno moramo biti osredotočeni nanj."

Še sledi:

Sobota, 18. februarja, ob 19.00:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Torek, 21. februarja, ob 19.00:
RD KOPER : RD RIKO RIBNICA

Že odigrano:

Sreda, 8. februarja:
RK GORENJE VELENJE : RK MARIBOR BRANIK 23:22 (13:10)