11. 2. 2023

Škofjeločani v Dobovi do zmage v zadnjih sekundah

Urbanscape Loka je v izdihljajih tekme prišla do dveh točk v Dobovi, atraktiven gol za zmago je zabil Andrej Dolenc (31:30).

Škofjeločani so na gostovanju v Posavju prekinili svojo serijo porazov v dramatičnem slogu, z zadetkom v izdihljajih obračuna je obrambo Dobove presenetil Andrej Dolenc. Gostitelji so večkrat vodili proti Gorenjcem in do zadnjega upali vsaj na točko, ki pa jo bodo morali iskati v naslednjem krogu proti SVIŠ Ivančni Gorici.

LIGA NLB, 15. KROG

Sobota, 11. februarja:
RK DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA 30:31 (13:15)
Nešić 11 (1), Šukić 5 (1); Dolenc 7 (1), Jesenko 6 (3)

Igralec tekme: Andrej Dolenc (RD Urbanscape Loka)

Dobovčani in Škofjeločani so prikazali zelo izenačeno predstavo, v kateri so na koncu daljšo potegnili gosti. Izbranci Gregorja Cvijiča so do zmage prišli z golom v zadnji minuti. Zdaj so s štirimi zmagami v sezoni na devetem mestu, Dobova pa ostaja 12. po enajstem porazu.
Gostitelji so tekmo silovito odprli in povedli s 5:1. Prednost so držali do 21. minute, ko so po nizu treh zadetkov izid gostje poravnali na 10:10. Po 11:11 so Škofjeločani zadeli še štirikrat zapovrstjo, dvakrat v tem nizu Mark Batagelj, in sami pobegnili na 15:11. Na glavni odmor so nesli dva zadetka prednosti.
Domačini so po znova dobrem začetku v drugem polčasu tekmo spet postavili v rezultatsko izhodišče ter z zadetkom Ignjata Nešića spet tudi povedli (17:16). Sledila je enakovredna igra, v kateri se ne eni ne drugi ekipi ni uspelo oddaljiti za več kot dva zadetka.
To se je nadaljevalo vse do zadnje minute. V predzadnji je Andrej Dolenc goste popeljal v vodstvo s 30:29, domači trener Damjan Radanovič je zatem vzel minuto odmora, njegova ekipa pa je imela še igralca več do konca tekme po izključitvi Aleksandra Atanasova.
Tilen Grobelnik je to izkoristil za izenačenje, vendar je nekaj sekund pozneje domače v črno zavil Dolenc. Prav ta je bil s sedmimi goli tudi najboljši strelec škofjeloške zasedbe, medtem ko je pri Dobovi izstopal Nešić z enajstimi goli.
Dobova bo v 16. krogu gostovala pri Svišu Ivančni Gorici, Urbanscape Loka pa bo gostil Trimo Trebnje.

IZJAVI PO TEKMI

Ignjat Nešić, rokometaš Dobove:
"Čestitam ekipi Urbascapa Loke za pošteno in korektno igro, ampak na žalost na domačem terenu ob domači publiki nismo uspeli obdržati točk doma. Upamo in verjamemo, da bomo naslednji dve točki dobili na gostovanju v Ivančni Gorici."

Andrej Dolenc, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Naš tekmec je bil skozi celo tekmo v zelo dobri formi. Na začetku so povedli s štirimi goli razlike, kar je mogoče kazalo, da bomo to tekmo kar hitro izgubili, ampak smo se na srečo potem zbrali in vrnili. Borba je trajala do zadnje sekunde. Zelo sem vesel, da se je končalo v našo prid in se veselim končne zmage po dolgem času."
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke