17. 2. 2023

V Stožicah na vrsti prva tekma kvalifikacij za modro skupino

To soboto, ob 16.00, bo v Ljubljani na sporedu prva kvalifikacijska tekma za modro skupino (in četrtfinale) 1. ženske rokometne lige med zadnjeuvrščeno zasedbo modre skupine, Trgom ABC Izolo in zmagovalko zelene skupine, Ljubljano.

Izolska in Ljubljanska zasedba se bosta sicer pomerili na dveh obračunih, v četrtfinale državnega prvenstva bo napredovala ekipa, ki bo boljša v seštevku obeh tekem.

Drugi dvoboj v Izoli bo na sporedu v soboto, 25. februarja, ob 18.00. Zmagovalca kvalifikacij v četrtfinalu čaka spopad z prvouvrščeno ekipo modre skupine, Krimom Mercatorjem.

Ogled tekme v prenosu v živo bo možen na uradnem YouTube kanalu RZS TV.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KVALIFIKACIJE ZA MODRO SKUPINO

Sobota, 18. februarja, ob 16.00:
RK LJUBLJANA - ŽRK TRGO ABC IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke Ljubljane:
"Kvalifikacijski tekmi s Trgom ABC Izolo sta nagrada za naše dosedanje delo. Mogoče bi si želeli, da ne bi bili potrebni in bi napredovali brez kvalifikacij, vendar se je za stvar, ki si jo želiš, včasih potrebno potruditi. Vsekakor je Trgo ABC Izola dobra ekipa s prvoligaškimi izkušnjami in prekaljenim trenerjem. V prvo tekmo gremo sproščeno in verjamemo da bo rezultat sledil našim željam, če bomo vsi dali svoj maksimum."

Natalija Gržentić, rokometašica Trga ABC Izole:
"V soboto nas čaka prvi kvalifikacijski obračun z ekipo iz Ljubljane za ostanek v modri ekipi. Od prve minute dalje bomo morale v tekmo vstopiti agresivno, skoncentrirano in predvsem sproščeno. Verjamem, da lahko z borbeno igro v obrambi ter zbranimi zaključki v napadu pridemo do zmage."