18. 2. 2023

Ljubljana slavila zmago na prvi tekmi kvalifikacij za modro skupino

Po napeti in izenačeni predstavi na prvi tekmi kvalifikacij za modro skupino 1. ženske rokometne lige so si zmago v končnici obračuna z Izolankami priborile rokometašice Ljubljane.

Zasedba Ljubljane si je na prvi kvalifikacijski tekmi priborila tri gole prednosti pred gostovanjem na Obali.

Povratna tekma v Kraški bo na sporedu prihodnjo soboto, ob 18.00.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KVALIFIKACIJE ZA MODRO SKUPINO

Sobota, 18. februarja:
RK LJUBLJANA - ŽRK TRGO ABC IZOLA 30:27 (15:15)
Ocepek 7 (3), Cerovak Ž. 5; Cerovak L. 9 (1), Treven 7.

Ljubljančanke so po uspešnem prvem delu sezone, ki so ga končale na vrhu zelene skupine, formo nadaljevale z zmago na prvi tekmi kvalifikacij za modro skupine. Izolanke so v prestolnici ostale brez zmage, a z aktivnim rezultatom, ki pušča odprte možnosti za končni razplet kvalifikacij.
V mali stoženski dvorani je mlada ljubljanska zasedba dvoboj z Izolankami dobila z rezultatom 30:27.
Obračun je minil v znamenju borbene, enakovredne in izenačene predstave. 
V uvodnih minutah so si vodstvo priigrale gostje, a se rezultatsko niso uspele oddaljiti na več kot tri zadetke prednosti. Ljubljančanke so jih uspele ujeti po golu Žane Cerovak, pred zaključkom prvega polčasa pa je izid znašal 15:15.
V drugem polčasu so domačinke povedle prve, a nato minimalno prednost izpustile iz rok in v 53. minuti je Laura Cerovak zadela za vodstvo Trga ABC Izole s 26:23.
V zaključku tekme je nato četa Olge Čečkove zrežirala preobrat, ujela tekmice in prevzela vodstvo ter se na koncu veselila zmage s 30:27.
Za Ljubljano je dosegel sedem golov dosegla Nika Ocepek, pet jih je dodala Žana Cerovak. Najboljša strelka obračuna Laura Cerovak jih je na drugi strani dosegla devet, s sedmimi goli ji je sledila Teja Treven.

IZJAVI PO TEKMI

Aljaž Pavlič, član strokovne ekipe RK Ljubljana: 
"Do naslednje tekme moramo ohraniti dobro energijo in vso borbenost, ki smo jo prikazali danes. Popraviti moramo nekatere napake v obrambi in napadu. Izgubljene žoge smo sicer zmanjšali na minimum, a vseeno se še lahko izboljšamo v vseh segmentih igre. Zdaj nas čaka še teden dni treningov in nato pogumno v Izolo. Vse se je šele začelo."

Borut Hren, trener ŽRK Trgo ABC Izola:
"Nismo se držali sistema in dogovorov, dokler je to delovalo je stvar tekla normalno. Potem smo prišli do nerazumnih odločitev ter idej, za katere mi ni jasno zakaj prihaja do tega. Do naslednje tekme moramo to popraviti in poskusiti priti do zmage s štirimi zadetki. Vsekakor pa iskrene čestitke Ljubljani za izredno borbo in zasluženo zmago."