8. 3. 2023

Rokometašice v boj za mesta v skupinah za končno razvrstitev

V soboto se bodo ženske rokometne zasedba 1. ženske rokometne lige pomerile na četrtfinalnih obračunih, ki bodo odločali o uvrstitvi v skupine, v katerih se bodo ekipe do zaključka sezone borile za končno razvrstitev.

Za Trgo ABC Izolo in Krim Mercator bo sobotni dvoboj že odločujoč, Izolanke in Ljubljančanke so se na prvi četrtfinalni tekmi srečale že pretekli ponedeljek, ko so bile gostiteljice v Stožicah uspešnejše s 47:14.

Preostale zasedbe se bodo ta konec tedna udarile na prvih "polčasih" četrtfinala. Ajdovke bodo gostile Ptujčanke, Litijanke bodo v svoji dvorani pričakale Celjanke, Velenjčanke pa se odpravljajo na Dolenjsko. V zeleni skupini bodo rokometni navdušenci lahko spremljali tekme Vrhnika : Zvezda Logatec, Olimpija : Sava Kranj ter Ž.U.R.D Koper : Piran.

ČETRTFINALE, MODRA SKUPINA

Sobota, 11. marca, ob 19.00:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ

Teja Ferfolja, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Po premoru sta pred nami dve zelo pomembni tekmi , ki odločata o napredovanju v končnico med top 4 ekipe v državnem prvenstvu. Obe bosta odigrani proti nasprotniku iz Ptuja. V soboto bo odigran "prvi polčas" doma, na Policah, katerega že vsi nestrpno pričakujemo."

Mateja Bračič, trener ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"Zavedamo se, kakšen nasprotnik je Mlinotest Ajdovščina, zato je naš cilj, da nudimo čim daljši odpor gostiteljicam." 

ŽRD LITIJA : ŽRK Z'DEŽELE

Teja Okorn, rokometašica ŽRD Litija:
"Tekma v soboto nam veliko prinaša, vendar se zavedamo, da je ekipa iz Celja izkušenejša in fizično bolje pripravljena. Poskušale se bomo nasprotnicam čim bolje zoperstaviti, kar pa bo veliko lažje s številno in glasno podporo s tribun. Vljudno vabljeni v čim večjem številu!"

Sanja Vrček, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"Po dolgem premoru nas v soboto čaka tekma z Litijo. Zavedamo se, da so nasprotnice mlada ekipa, ki zna tudi presenetiti tako da moramo v tekmo vstopiti maksimalno motivirane. Verjamem da se bomo domov vrnile z novima dvema točkama."

ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK VELENJE

Tjaša Smonkar, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"V soboto nas čaka prva tekma četrtfinalnega obračuna. Na ekipo Velenja se dobro pripravljamo. Zavedamo se, da bomo morale za uvrstitev med štiri najboljše ekipe, dati vse od sebe in biti zbrane vseh 60 minut. Naredile bomo kar je v naši moči, da si zagotovimo čim boljši rezultatski izid pred povratno tekmo."

Ljiljana Simić, rokometašica ŽRK Velenje:
"Čaka nas prva tekma četrtfinala v Novem Mestu. Z dobro predstavo v rednem delu, smo le tega končale kot četrte, kar je velika motivacija za nadaljevanje. Na Krko se dobro pripravljamo in si zmage zelo želimo. Zavedamo se da bo ekipa ki bo naredila manj napak na koncu slavila, zato moramo od prve minute odigrati zbrano in borbeno."

ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK KRIM MERCATOR

Iris Bažec, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"V soboto gostimo povratno tekmo s Krimom za razvrstitev v končnico. Kljub temu, da je favorit znan, bomo s soigralkami skušale prikazati zbrano, sproščeno in odgovorno igro v napadu ter borbenost in željo v obrambi. Tekma bo zagotovo težka, a verjamem, da jo lahko dobro odigramo."

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: 
Druga tekma z Izolo nam pomeni še eno tekmo, na kateri bodo priložnost dobile igralke, ki niso v veliki meri obremenjene z tekmami Lige Prvakinj. Verjamem, da bodo igralke Izole motivirane in bo tekma znova kvalitetna, saj njihov glavni trener Hren res odlično dela."

ČETRTFINALE, ZELENA SKUPINA

Sobota, 11. marca, ob 16.00:
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZVEZDA LOGATEC

Tjaša Uljan, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"V soboto nas čaka prva tekma končnice proti ekipi iz Logatca. Pred nami je težka tekma, na kateri ne bomo mogli računati na kar nekaj igralk, ki so se v zadnjem času poškodovale. Kljub temu verjamem, da bomo stopile skupaj in prikazale dobro igro."

Sara Stojanović Železnik, rokometašica RK Zvezda Logatec:
"Po skoraj enomesečnem premoru, nas že na prvi tekmi nadaljevanja zopet čaka derbi s sosednjo Vrhniko. Tekme z Vrhniko so vedno zanimive in polne preobratov, zato lahko gledalci znova pričakujejo borbeno igro obeh ekip."

Sobota, 11. marca, ob 18.00:
RK OLIMPIJA : RK SAVA KRANJ

Hana Veber Marton, rokometašica RK Olimpija:
"V soboto nas čaka prva od dveh zahtevnih tekem četrtfinala končnice proti ekipi Save Kranj. Na  jutrišnji tekmi proti fizično močnejšemu nasprotniku bomo kot ekipa in posameznice dale svoj maksimum. Cilj je, da poizkusimo prikazati čim boljšo rokometno predstavo in se ne bati prejeti marsikaterega udarca. V prvi vrsti pa, da uživamo in se zabavamo."

Neža Rauter, rokometašica RK Sava Kranj:
"Na zadnji tekmi proti tokratnim tekmicam smo igrale slabo. Vse naše napake z zadnje tekme moramo na sobotni popraviti in odigrati drugače, boljše, če želimo priti do zmage. Tekmice bodo zelo motivirane, zato pričakujem težko tekmo."

Sobota, 11. marca, ob 19.30:
Ž.U.R.D. KOPER : RK PIRAN

Zana Kadić, rokometašica Ž.U.R.D Koper:
"Po nekoliko daljšem premoru, nas v soboto na domačem terenu čaka nova tekma. Menim, da smo med premorom uspešno trenirale in lahko vstopimo v derbi mirnih glav. Pirančanke so se že izkazale za nam neugodno ekipo, a verjamem v moje punce in v to, da bomo dale vse od sebe za pozitiven izid. Dajmo, ŽURD!"

Gaja Mijatovič, rokometašica RK Piran:
"V soboto se odpravljamo v goste kjer nas čaka tekma proti ekipi iz Kopra. Kljub krajšemu premoru verjamem, da bomo s puncami pokazale borbeno igro in dale vse od sebe. Če bomo tako igrale, sem prepričana, da bomo dve točki prinesle domov."