11. 3. 2023

V Kopru proti Črni gori za potrditev uvrstitve na EP

Slovenija bo to nedeljo (ob 18.30) proti Črni gori v Kopru potrjevala svojo uvrstitev na evropsko prvenstvo. Slovensko moštvo bo za uvrstitev med elito stare celine potrebovalo ponovitev izkupička iz Podgorice - zmago nad Črnogorci.

Slovenska izbrana vrsta po zmagah nad Kosovom ter Bosno in Hercegovino v jesenskem kvalifikacijskem ciklusu ter po četrtkovi zmagi nad Črno goro zaseda prvo mesto v kvalifikacijski skupini 7. Na zaključni turnir stare celine, ki bo med 10. in 24. januarjem prihodnje leto v Nemčiji, se bodo uvrstile vse prvo- in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh osmih skupin ter še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance. Z zmago bi si Slovenci uvrstitev med evropsko elito lahko zagotovili že to nedeljo.

Slovenska reprezentanca bo v Bonifiki lovila svojo 14. uvrstitev na evropsko prvenstvo, velik korak proti temu pa je bila prav zmaga v Podgorici, kjer je četa Uroša Zormana po dramatičnem in napetem srečanju slavila zmago z 32:29. Proti Črnogorcem, ki jih je s klopi vodil njihov novi selektor, Vlado Šola, so se strelsko najbolj izkazali Aleks Vlah (8 golov), Domen Novak (5 golov) in Blaž Janc (4 goli), ki bodo tokrat s svojimi soigralci računali tudi na pomoč domače publike v Bonfiki.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, SKUPINA 7

Nedelja, 12. marca, ob 18.30:
SLOVENIJA : ČRNA GORA (prenos v živo na RTV Slovenija 2)

IZJAVI PRED TEKMO

Uroš Zorman, selektor Slovenije:
"Po tekmi v Črni gori ni bilo veliko časa za počitek in pripravo na drugi dvoboj, moštvo je opravilo regeneracijo, pred nedeljskim srečanjem pa nas čaka še en trening. Nadaljevati moramo tam, kjer smo ostali in se še izboljšati. Zagotovo nas čaka težka, trda, moška tekma in fantje jo morajo odigrati na visoki ravni. Kratka reprezentančna okna ne puščajo veliko časa za uigravanje, a morammo kljub temu delati na sebi in paziti, da ne ponavljamo napak s preteklega dvoboja."

Domen Novak, rokometaš Slovenije:
"Zagotovo nas čaka nova lepa, a pomembna tekma v Kopru, kjer nas bo, upam, podprlo čim številčnejše občinstvo. Želimo si nadaljevati z igro iz drugega polčasa v Podgorici, kjer smo v uvodu zaigrali slabše. Tokrat moramo dobro predstavo pokazati že od prve minute."