6. 4. 2023

Krka do minimalne zmage v Dobovi

Po napeti in izenačeni sredini tekmi so dve točki iz Dobove s seboj odnesli rokometaši novomeške Krke.

V Ligi NLB bodo v tem tednu na sporedu še preostali dvoboji 21. kroga. V petek bomo spremljali obračune Riko Ribnica - Krško, Trimo Trebnje - Slovenj Gradec ter Koper - Gorenje Velenje, v soboto pa SVIŠ Ivančna Gorica - Maribor Branik, Urbanscape Loka - Celje Pivovarna Laško in LL Grosist Slovan - Jeruzalem Ormož.

LIGA NLB, 21. KROG

Sreda, 5. april:
RK DOBOVA - MRK KRKA 23:24 (12:11)
Šukić 5, Nešić in Pintar (2) po 4; Knavs 9 (3), Stanojević 5.

Dobova, ki je današnjo tekmo začela kot 12. ekipa lige, je bila v prejšnjem krogu blizu presenečenju in nazadnje tesno izgubila s Slovenj Gradcem. Danes jo je v boju za obstanek čakala nova težka naloga, saj je v goste prišla četrtouvrščena Krka. Na koncu so domači doživeli poraz, a so bili vse do zadnje minute v igri za vsaj točko.
Začetek je bil za domače spodbuden. Večji del prvega polčasa so vodili, največ za dva gola (6:4, 11:9), ob polčasu so imeli še gol naskoka.
Krka je na plin stopila šele v zadnjem delu tekme. Dobova je namreč vse do izida 18:17 bodisi vodila ali pa je bil izid izenačen. Potem pa je Krka prišla do tesnega vodstva (22:20), ki ga je zadržala do konca. V zadnji minuti je Uroš Knavs, z devetimi goli najboljši strelec gostov, z zadetkom za 24:22 poskrbel za dokončno potrditev zmage, domačim je v zadnjem napadu uspelo le še kozmetično zmanjšati zaostanek.
Pri domačih je največ golov, pet, dosegel Željko Šukić.
V naslednjem krogu bo Krka 14. aprila gostila Trimo Trebnje, Dobova bo dan pozneje gostovala pri Ormožanih.

IZJAVI PO TEKMI

Jan Tajnik, rokometaš RK Dobova:
"Za nami je izredno težka tekma. Po porazu v Slovenj Gradcu, kjer smo bili v igri za zmago vse do konca tekme, smo imeli malo časa, da zbistrimo glave in se regeneriramo za tekmo, ki nas je čakala. Mislim, da smo prvi polčas odprli zelo dobro, z veliko želje in volje. Prišli smo do dveh golov prednosti in imeli možnost za plus tri, ki pa je nismo izkoristili. S tem smo Krki pustili, da se vrne v tekmo. Kljub napakam v napadu smo polčas kontrolirali in ga tudi dobili za en gol. Drugi polčas je odločala vsaka žoga, igrali smo gol za gol. Spet smo imeli malo preveč težav v napadu, ampak smo z zelo dobro obrambo to nadoknadili, a na koncu smo spet bili prekratki za en gol. To se nam ponavljaj že kar nekaj časa, tekem pa počasi zmanjkuje. Rad bi čestital ekipi za borbo in željo, vem da je dal vsak igralec vse od sebe, ampak na koncu se žal ni izšlo. Zahvalil bi se tudi vsem navijačem, ki so nas prišli podpreti in verjamem, da bodo točke, ki jih nujno potrebujemo za obstanek, slej kot prej tukaj. Optimistično gledam v konec sezone."

Jure Blaževič, rokometaš MRK Krka:
"V Dobovi nas je pričakal motiviran domačin, a smo se kot ekipa dobro odzvali. Težak ritem tekem smo uspešno zaključili z dvema točkama iz neugodnega gostovanja. Dobovi želim veliko sreče v nadaljevanju sezone."