22. 4. 2023

Ajdovke v Ljubljano na reprizo pokalnega polfinala

Čez vikend bo v 1. ženski rokometni ligi na sporedu pet dvobojev.

V skupini, kjer se zasedbe potegujejo za osvojitev naslov državnega prvaka, se bosta v soboto udarila novomeška Krka in celjski Z'dežele. V nedeljo bo na vrsti derbi vrha lestvice med Krimom Mercatorjem in Mlinotestom Ajdovščino.

V končnici 5. do 8. mesta bo Trgo ABC Izola v nedeljo gostovala na Ptuju, Olimpija pa bo v skupini od 9. do 12. mesta gostila logaško Zvezdo. Sava Kranj bo na tekmi končnice 13. do 15. mesta tekmovala proti ŽURD Kopru.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Sobota, 22. april, 19.00:
ŽRK KRKA NOVO MESTO - ŽRK Z'DEŽELE

IZJAVI PRED TEKMO

Nika Petkovič, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"Po dobrem mesecu premora se v soboto ponovno vračamo v tekmovalni ritem. Z ekipo že nestrpno pričakujemo domačo tekmo s Celjem, na kateri se zavedamo, da bo prostora za napake precej malo. S čvrsto obrambo, zbranostjo v napadu in podporo navijačev s tribun menim, da se lahko nadejamo dobrega končnega rezultata."

Erin Novak, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"Po dolgem premoru nas v soboto čaka zahtevno gostovanje pri ekipi Krke. Zame bo to še poseben izziv, saj se vračam v dvorano, kjer sem preživela 5 let. Zavedamo se, da je pred nami težka tekma, kjer bomo morale biti “prave” vseh
60 minut. Verjamem, da bomo z maksimalno koncentracijo, borbo in željo poskrbele, da 2 točki odnesemo v Celje."

Nedelja, 23. april, 18.00:
RK KRIM MERCATOR - ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

IZJAVI PRED TEKMO

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Pred nami je četrta tekma proti Ajdovščini v tej sezoni in te tekme so najpomembnejše v državnem prvenstvu. Vidimo, da v Ajdovščini kvalitetno delajo že dlje časa in ekipa raste. Za njimi je tudi organiziran odličen zaključni turnir Pokala Slovenije in vemo, da bo tekma zelo kvalitetna. Veselim se ponovne tekme med Krimom in Ajdovščino, ki bo v nedeljo."

Urša Zelnik, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Po napornem pokalnem vikendu nas v nedeljo v Ljubljani spet čaka obračun s Krimom. Dvoboji z njimi nam vedno predstavljajo izziv in tudi ta tekma ne bo nobena izjema. Ni skrivnost da je Krim favorit, kar pa je za nas prednost, saj v tekmo lahko vstopamo brez pritiska in sproščeno."

KONČNICA 5. - 8. MESTA

Nedelja, 23. april, 18.00:
ŽRK TRGO ABC IZOLA - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Nika Vuk, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"Po odigranem finalnem turnirju pokala Slovenije smo v ekipi zelo motivirane. Dokazale smo, da lahko z požrtvovalno igri u obrambi in dobrim napadom dosegamo dobre rezultate, zato v tekmo vstopamo sproščeno in verjamem, da lahko skupaj dosežemo novo zmago. Pridite nas podpreti v Kraško."

Sara Petrovič, rokometašicaŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"Po nekaj tedenskem tekmovalnem premoru s puncami nestrpno čakamo sobotno tekmo v Izoli. Če bomo v tekmo stopile zbrano in bomo to skozi igro ohranjale, verjamem, da bosta 2 točki odšli na Ptuj."

KONČNICA 9. - 12. MESTA

Sobota, 22. april, 19.00:
RK OLIMPIJA  - RK ZVEZDA LOGATEC

IZJAVI PRED TEKMO

Zala Kuralt, rokometašica RK Olimpija:
"Jutri pričakujemo znova eno zanimivo in izenačeno tekmo. Naš cilj je, da poizkusimo prikazati čim boljšo rokometno predstavo, se maksimalno potruditi ter v prvi vrsti uživati in se zabavati."

Nika Simšič, rokometašica RK Zvezda Logatec:
"Z ekipo Olimpije se ne bomo srečali prvič, zato vemo, da moramo v tekmo vstopiti zbrano in premišljeno. Motivacije v naši ekipi zagotovo ne bo manjkalo, ključ do zmage pa bo predstavljala čvrsta obramba ter napad brez napak. Glavni cilj je pripeljati domov 2 točki in za to bo potrebno trdo delati vseh 60 minut tekme."

KONČNICA 13. - 15. MESTA

Sobota, 22. april, 18.00:
ŽURD KOPER - RK SAVA KRANJ

IZJAVI PRED TEKMO

Tina Plahuta, rokometašica ŽURD Koper:
"V soboto nas po krajšem premoru čaka zadnja domača tekma sezone. Na ekipo iz Kranja se že pridno pripravljamo. Tekma ne bo enostavna ampak verjamem, da z borbeno igro lahko doma zadržimo 2 točki."

Matija Mušič, trener RK Sava Kranj:
"V soboto odhajamo na predzadnje gostovanje v letošnji sezoni. Koper je v svoji dvorani vedno neugoden tekmec, zato bo zelo pomembno, da odigramo zbrano in potrpežljivo tekmo. Glede na številne odsotnosti igralk, bi vlogo favorita v tem dvoboju prepustil ekipi Kopra."