26. 4. 2023

Piran slavil tesno zmago nad Olimpijo

V tretjem krogu končnice 9. - 12. mesta je Piran ugnal ljubljansko Olimpijo z rezultatom 32:31.

Primorke so se tako učvrstile na drugem mestu v svoji skupini končnice oziroma skupno 10. mestu v 1. ženski rokometni ligi.

Do konca državnega prvenstva bodo Primorke odigrale še tri dvoboje, medtem ko so Ljubljančanke že opravile s štirimi krogi končnice in se bodo pred zaključkom sezone pomerile le še z Zvezdo Logatcem in, vnovič, s Piranom.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 9. - 12. MESTA

Torek, 25. april:
RK PIRAN - RK OLIMPIJA 32:31 (16:15)
Borišek 10 (6), Kokotec 7; Strlič 10 (4), Sabotič 6.

Za ekipo Pirana je bilo sredino zmagoslavje nad zmajsko zasedbo iz prestolnice drugi uspeh v končnici, s prenesenimi točkami iz rednega dela tekmovanja v zeleni skupini imajo Pirančanke na računu 20 točk. Olimpija, ki je že v naprej odigrala oba mestna dvoboja proti Ljubljani, je v končnici pri polovičnem izkupičku dveh zmag in dveh porazov ter skupno 13 točkah.
V športni dvorani Lucija so bili gledalci priča zanimivi in enakovredni predstavi, jeziček na tehtnici pa se je v finišu tekme prevesil na stran gostiteljic, ki so sicer vodile skoraj vseh 60 minut, a se nikoli zares oddaljile od tekmic. Domačinke so tekmo odprle bolje, Kristina Kokotec je v prvih šestih minutah zadela tri od štirih zadetkov Pirana, a gostje izpod Rožnika niso dovolile, da bi rokometašice Pirana povedle z višjo razliko. Tudi ob polčasu so bile v vodstvu Pirančanke, a zgolj z zadetkom prednosti.
V nadaljevanju nobena od ekip ni spustila noge s plina, kljub lepemu številu doseženih zadetkov sta se izkazali tudi vratarki na obeh straneh. Dijana Đajić je v dresu Olimpije zbrala 16 obramb, Gaja Mijatovič v dresu Pirana pa dvanajst, s 43-odstotno uspešnostjo. V samem zaključku obračuna je Olimpija imela priložnost, da se iz gostovanja vrne s točko, a je četa Aleša Filipčiča zmago obdržala doma.
Sara Borišek je za Piran dosegla 10 golov, prav toliko jih je za Olimpijo zabila Lana Strlič.

IZJAVI PO TEKMI
 
Gaja Mijatovič, rokometašica RK Piran:
"Zelo borbena, napeta in izenačena tekma od samega začetka. Morda smo bile v prvem polčasu malce nezbrane v obrambi. V drugem polčasu smo se malo zbrale in poskušale tekmo obrniti nam v prid. Nasprotnice so nam bile ves čas za petami in nas poskusile ujeti. Na koncu  smo povedle za en gol in točki sta ostali doma. Zmaga ni bila lahka. Zelo naporna tekma, ki nam je vzela veliko energije in prejele smo veliko udarcev. To je pač rokomet. Čestitke Olimpiji za borbenost."

Lara Strlič, rokometašica RK Olimpija:
"Imele smo veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristile. Na žalost se nam tudi na koncu ni izšlo. Preveč tehničnih napak. Malo tudi sodniške nepravilnosti na obeh straneh in pa skupek različnih dejavnikov, kar je žal pripeljalo do takega  končnega rezultata. Čestitamo nasprotnicam. Prepričana sem, da se bomo na domačem terenu izkazale bolje."