22. 10. 2023

Zmage v Celje, Velenje in Ajdovščino

Na sobotnih tekmah v 1. ŽRL so zmage dosegle ekipe Z'dežele, Velenja in Mlinotesta Ajdovščine.

1.A DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA - ŽENSKE, 3. KROG

Sobota, 21. oktobra:
ŽRK Z'DEŽELE - ŽRK TRGO ABC IZOLA 26:18 (11:7)

IZJAVI PO TEKMI

Nika Vuk, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"V tekmo smo vstopile zelo samozavestno in z željo po zmagi, ampak menim, da smo naredili preveč napak. Smo zadovoljni z našo energijo in upamo, da bo tako tudi v prihodnje."

Azra Zulić, rokometašica ŽRK Z’dežele:
"Kljub premoru nadaljujemo zmagovalni ritem. Pričakovale smo težko tekmo, saj so nasprotnice  z izkušnjami iz Evropskega pokala. V tekmo smo vstopile zbrano od prve minute v obrambi in v napadu. Zato je izkupiček točk zasluženo ostal doma."

ŽRK KRKA NOVO MESTO - ŽRK VELENJE 21:32 (8:16)

IZJAVI PO TEKMI

Tijana Barukčić, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"Današnja tekma je bila precej napeta. Nasprotnice smo dobro poznale in se na njih pripravljale, vendar ni stekla. Kljub boljši igri v drugem polčasu na žalost to ni bilo dovolj za zmago."

Nastja Ferenc, rokometašica ŽRK Velenje:
"Čestitam svoji ekipi, ki je prikazala pravi obraz na tekmi. Pokazale smo hitro kolektivno igro tako v obrambi kot v napadu, nismo se pustile uspavati nasprotnicam in od prve minute vodile tempo igre, kar se je poznalo tudi na rezultatu."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ 43:18 (22:7)

IZJAVI PO TEKMI

Melanija Petejan, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Držale smo se vseh dogovorov, ki smo se jih dogovorile v slačilnici, zato smo od prve minute dalje nadzorovale potek srečanja."

Teja Luknjar, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož_
"Naša igra je bila nezbrana, velika posledica tudi zaradi tega, ker smo zaradi gneče na cesti  dejansko tik pred tekmo prišli v Ajdovščino. V sami tekmi smo napravile preveč napak, toda moramo gledati naprej in iskati priložnosti v naslednjih srečanjih."