9. 2. 2024

Krimovke proti Esbjergu upajo na podobno predstavo kot septembra

Rokometašice Krima Mercatorja konec tedna čaka nov nastop v ligi prvakinj. Po porazu na domači tekmi proti Ikastu z 28:34 jih čaka še en danski tekmec, Esbjerg. Tekma bo v soboto ob 18. uri na Danskem.


Ljubljanske rokometašice so prejšnji teden v 12. krogu doma izgubile proti Ikastu, v prejšnji sezoni tretjeuvrščeni zasedbi danskega prvenstva in zmagovalki evropskega pokala.


Krimovke so po 12. krogu z 11 točkami na petem mestu v skupini B. V vodstvu sta francoski Metz z 20 in danski Esbjerg z 18, Ikast jih ima 17, norveški Vipers Kristiansand 13, madžarski Ferencvaros je zbral deset, romunski Rapid iz Bukarešte sedem, poljski Lubin pa je brez točk.


Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A. Po sobotni tekmi na Danskem čaka krimovke še dvoboj z na lestvici najslabšo zasedbo, s tekmicami iz Lubina bodo zadnjo domačo tekmo rednega dela igrale 17. februarja.


Potem ko v soboto v Stožicah z izjemo dobrih desetih minut v drugem polčasu ni bilo prave energije in moči za kosanje z eno dveh danskih ekip z vrha lestvice, pa časa za počitek v taboru krimovk niso imeli prav veliko.


"Ikast je bila lekcija, ki bo prišla prav v prihodnje. A moramo igrati več minut na visoki ravni, samo to lahko prinese točke. To sta vrhunski ekipi, obe na vrhu danske lige. Mogoče je Esbjerg v manjši krizi, a to ne pomeni, da se ne bo boril. Vsi pričakujemo zelo težko tekmo," je pred dvobojem z drugo dansko ekipo v nekaj dneh razmišljala Tjaša Stanko.


Ozrla se je tudi na prvo medsebojno tekmo, ki so jo krimovke septembra v Stožicah dobile s 33:27. "To je bila mogoče naša najboljša predstava v Stožicah. Želim si, da bi nekaj tega prenesli še na sobotno tekmo. Ne sme nas biti strah, najbolj pomembno je, da smo samozavestne in da vemo, kaj je naša kakovost," pravi Stanko.


"Esbjerg je vrhunska ekipa, dvakrat je bila na 'final fouru', je prvakinja danske lige ... Kar se tiče nas, mislim, da smo dobili lekcijo na tekmi z Ikastom. Pogovorili smo se in mislim, da napak ne bomo ponavljali. Mi imamo nekaj težav, a to ne spreminja naših ciljev, želimo pa tudi razviti igro, kakršna je značilna za Krim," je na druženju z novinarji pred petkovim odhodom na Dansko dejal strateg Ljubljančank Dragan Adžić.


"Imeli smo deset dobrih minut, a to je za tako močnega tekmeca premalo. Esbjerg dobro poznamo, na klubski ravni se redno srečujemo. Od prve tekme niso spreminjali koncepta igre, niso pa nepremagljivi, imajo dva poraza in prepričan sem, da se jim lahko postavimo po robu," je še zatrdil črnogorski strokovnjak na klopi krimovk.


Allison Pineau in Tatjana Brnović za zdaj trenirata po posebnem programu in nista povsem zanesljivi za tekmo, Ema Abina pa zaradi viroze ne bo potovala z ekipo.