9. 2. 2024

Krka v nedeljo gostuje v Tuzli

Rokometaši Krke se konec tedna odpravljajo na novo gostovanje v pokalu EHF CUP. Njihov nasprotnik v osmini finala bo ekipa RK Sloboda, ki je v primerjavi s Krko že v preteklih letih okusila slast tovrstnega tekmovanja. Ekipa iz Tuzle torej ni novinec na evropskem parketu, moštvo se ponaša z izjemno kakovostnimi posamezniki, česar se zavedajo tudi v taboru Krke.

"Priprave na tekmo potekajo tako, kot za vsako tekmo, potreben bo maksimalen fokus na treningih čez celotni teden. Čuti se nek določen pritisk, saj se zavedamo, kakšno težo nosijo ti dve tekmi s Tuzlo, torej preboj med najboljših 8 v EHF CUP. Ne smemo razmišljati na tak način, temveč se temeljito pripraviti na nasprotnika in izpolniti dogovore na nedeljski tekmi," pred skorajšnjim obračunom pravi Marko Majstorović, ki nasprotnika dobro pozna. Na nedavnem evropskem prvenstvu v Nemčiji je namreč sodeloval z reprezentanco Bosne in Hercegovine, član katere je bil tudi igralec tokratnega nasprotnika Novomeščanov. Varovanci trenerja Mirka Skoka se zavedajo, da v osmini finala ni lahkih nasprotnikov, zato priprave v tem tednu namenjajo tudi analizi gostiteljev. "Ekipa Tuzle goji igro na obrambi in mislim, da je to njihova največja prednost. Fizično so zelo močni in ne bo lahko prihajati do lahkih situacij za zaključne strele, po drugi strani pa smo mi hitrejši in tukaj bo potrebno iskati naše možnosti za čimbolj ugoden rezultat pred povratno tekmo v Novem mestu. Igrali pa bomo tudi proti bivšemu kapetanu Vladanu Lončarju, ki se vrača po poškodbi ramena in sigurni smo,  da bo imel na tekmi veliko motivacijo ter željo po dokazovanju. V ekipi imajo še enega zelo perspektivnega igralca, ki je tudi član BIH reprezentance Luko Kneževića. Je zelo prodoren v napadu in če bomo pustili, da se razigra, nam lahko povzroča težave. Tekma bo zelo fizično zahtevna, prepričan sem, da bo to pravi boj in tudi vem, da bo prišlo veliko njihovih  navijačev izrazit podporo," pred prvim polčasom osmine finala EHF CUP pravi Majstorović.

Kakovosti Krke se še kako dobro zaveda dober poznavalec slovenskega rokometa Vladan Lončar, ki je nekaj preteklih sezon preživel v slovenski prvoligaški druščini. Med drugim je bil član Dobove, velenjskega Gorenja, dve sezoni pa je preživel tudi v dolenjski prestolnici. "K nam prihaja taktično in tehnično zelo dobra ekipa. Krkaše in njihovega trenerja zelo dobro poznam, tako da sem svojim soigralcem na najboljši možen način že podal informacije, s kakšno ekipo bomo imeli opravka. Mi se že intenzivno pripravljamo na njih, je pa res, da Krka goji zelo hitro igro, kar nam ne ustreza najbolj, zato jim bomo skušali vsiliti naš tempo igre. V bosanski ligi ni nobene ekipe, ki goji tako igro, kot jo Krka. Če malo pomislim, ji je podobna le ekipa Izviđač Ljubuški," o ekipi, v kateri je še lani nosil kapetanski trak, pravi Vladan Lončar. "Mislim, da smo lahko tako mi, kot Krka z žrebom pred skorajšnjo končnico zelo zadovoljni, pa tudi potovanje ni zahtevno," še pravi 27-letni Lončar in dodaja, da bo nedeljska tekma zelo pomembna, saj se bo pred povratno tekmo v Novem mestu pokazala kakovost tako ene kot druge ekipe. Hkrati pa se zelo veseli nedeljske tekme in snidenja z bivšimi soigralci, kot tudi navijači iz Novega mesta.

Tekma med RK Sloboda in MRK KRKA bo v nedeljo, 11. februarja, ob 18. uri v dvorani SKPC Mejdan v Tuzli, ki sprejme nekaj več kot 5000 obiskovalcev.