12. 2. 2024

NLB in RZS skupaj tudi v nov olimpijski ciklus

NLB, vodilna finančna institucija v Sloveniji, tudi v prihodnje ostaja ključni strateški partner Rokometne zveze Slovenije. V ponedeljek je bila v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije podpisana nova štiriletna sponzorska pogodba.


Rokometno zvezo Slovenije čakajo pestri meseci, v katerih se bosta tako moška kot tudi ženska članska reprezentanca borili za nastop na poletnih olimpijskih igrah. Po uspešnih nastopih ne bi bilo možno seči brez zvestih sponzorjev, ki podpirajo slovenski rokomet.


Ena tistih, ki slovenskemu rokometu stojijo ob strani že več kot dve desetletji, je NLB, d.d.. V ponedeljek je slednja, sicer matična družba NLB Skupine, vodilne bančne in finančne skupine s sedežem in ekskluzivnim strateškim interesom v Jugovzhodni Evropi, podaljšala sponzorsko sodelovanje z Rokometno zvezo Slovenije za naslednja štiri leta.


NLB ne podpira le slovenskega članskega reprezentančnega rokometa, pač pa tudi mlajše starostne reprezentančne selekcije, moško člansko prvoligaško tekmovanje ter tudi številne slovenske rokometne klube. Kar nekaj jih je vključenih tudi v njen sedaj že tradicionalni projekt Šport mladim, ki spodbuja mlade h gibanju in aktivnemu življenju.


"V NLB smo ponosni, da lahko nadaljujemo dolgoletno strateško partnerstvo z Rokometno zvezo Slovenije. V času našega sodelovanja so slovenski rokometaši dosegli obilo vrhunskih rezultatov in prepričani smo, da bo tako tudi v prihajajočem olimpijskem ciklu. NLB Skupina sodi med največje podpornike slovenskega športa. Še posebej aktivno se vključujemo v programe za mlade na klubski in državni ravni, navijamo pa tudi za naše redne in para reprezentance na vseh ravneh tekmovanj. Z njimi smo, ko se veselimo zgodovinskih zmag in tudi ter predvsem takrat, ko doživljajo poraze, poškodbe in padce, ki so sestavni del življenja in gradijo vrednostni sistem ter odpornost za težke čase. Slovenski šport se relativno uvršča v svetovni vrh in tam želimo videti tudi naše gospodarstvo in družbo," je ob podpisu novega sponzorskega sodelovanja dejal Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, d.d..


"Zelo smo veseli, da NLB še naprej prepoznava vrednost sodelovanja z Rokometno zvezo Slovenije ter da novo pogodbo podpisujemo tik pred velikima dogodkoma za naši članski reprezentanci - kvalifikacijami za olimpijske igre. V Granollersu in Neu Ulmu želimo postati prva slovenska kolektivna športna panoga, ki bo na poletnih olimpijskih igrah sodelovala z obema ekipama, kar bi prinašalo edinstven dogodek za slovenski šport in še enkrat več potrdilo vrednosti vlaganja v rokometno panogo. Naše rokometašice bi ob tem postale sploh prva slovenska ženska ekipa na tem največjem in najprestižnejšem športnem tekmovanju. Da pa ne govorimo le o članskih reprezentancah, NLB, tako kot RZS, veliko poudarka daje tudi delu z mladimi in bo kot generalni sponzor RZS še naprej podpirala tudi naše mlajše starostne selekcije. Dve izmed njih bomo na igriščih med evropsko elito spremljali v tem poletju – kadeti bodo nastopali v Črni gori, mladinci pa v Celju z okolico. Iskreno se zahvaljujem NLB in predsedniku uprave Blažu Brodnjaku za izkazano zaupanje. Z ekipo sodelavcev bomo naredili vse, da ga upravičimo, obenem pa sem prepričan, da bodo naše reprezentance tudi v prihodnje navijačem znova pričarale veselje in radost," je poudaril dr. Bor Rozman, predsednik Rokometne zveze Slovenije.