14. 2. 2024

Celjani v Franciji doživeli enajsti poraz v ligi prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu lige prvakov v Franciji izgubili proti Montpellieru z 21:32 (12:17). Celjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 21. februarja, doma se bo pomerila z nemškim Magdeburgom.

Slovenski prvak tudi po svoji enajsti tekmi v skupinskem delu lige prvakov ostaja brez zmage. Po španski Barceloni, madžarskem Veszpremu in poljski Wisli iz Plocka mu je drugič v sezoni 2023/24 rokometno mero vzel tekmec iz Francije, praznih rok je ostal tudi na obračunih proti Magdeburgu, Portu in GOG Gudmeju.

Izbranci Alema Toskića so bili v začetku dvoboja enakovredni favoriziranim gostiteljem. Po celjskem vodstvu s 5:4 so za kratek čas izgubili rdečo nit v svoji igri in v deveti minuti prvič na dvoboju zaostali za dva gola (5:7). Nato so le uredili svoje vrste in po zadetku Nika Čirovića izenačili na 8:8, Tim Cokan pa je zastreljal sedemmetrovko za vnovično vodstvo slovenskih prvakov.

Sredi polčasa so se v igro Celjanov prikradle nepotrebne napake, po zaostanku treh golov (8:11) v 17. minuti pa je Toskić zahteval prvo minuto odmora. Njegovi varovanci so sprva kljubovali gostiteljem, v zadnjih desetih minutah pa se jim je znova zalomilo. Po kar devetminutnem strelskemu postu med 21. in 30. minuto - prekinil ga je Cokan tik pred odhodom na veliki odmor - so si priigrali zaostanek šestih golov (11:17).

Slovenski prvaki v drugem polčasu niso bili kos dvakratnim zmagovalcem lige prvakov. Njihov zaostanek je konstantno naraščal, najvišji je znašal 12 golov (20:32) v končnici neenakovrednega dvoboja.

V celjski ekipi, ki je v tem mesecu ostala brez Grege Krečiča in Hrvata Anteja Ivankovića - oba sta nove delodajalce našla v Nemčiji -, je bil na tekmi najbolj učinkovit Mitja Janc s štirimi goli. Slovenec v vrstah Montpelliera Staš Skube je dosegel dva zadetka.