16. 2. 2024

Trebanjci zanesljivi proti Dobovi

V petek se je v Trebnjem začel 16. krog Lige NLB. Domači Trimo je zanesljivo odpravil Dobovo, boljši je bil z 39:25.

Naslednjih pet tekem kroga sledi v soboto, pred kamerami Sportkluba pa se bosta Jeruzalem Ormož in Krka, zaradi nastopa slednje v evropskem tekmovanju, pomerila 28. februarja.
LIGA NLB, 16. KROG
Petek, 16. februar:
RK TRIMO TREBNJE : RK DOBOVA 39:25 (21:15)
Krešić 5, Bulzamini, Jurečič, Didovič in Nešić po 4; Kozolić 6, Ferenčak 5.
STATISTIKA

Igralec tekme: David Didovič (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so se po dveh napornih rokometnih bitkah proti najbolj resnim tekmecem za naslov prvaka - Celjane so doma premagali, z Velenjčani pa so se v gosteh razšli z neodločenim izidom - pomerili z zadnjeuvrščenimi Dobovčani. Vodilna ekipa lige NLB je zanesljivo zmagala, po nepopolnem krogu ima štiri točke prednosti pred Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem.
Celjska zasedba se bo v soboto v gosteh pomerila z Ljubljano, velenjska pa v Stični s Svišem Ivančno Gorico.
Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so pričakovano osvojili načrtovani točki na uvodni tekmi 16. kroga. Do 15. minute je bila tekma še nekako odprta (9:7), nato pa so Dolenjci malenkostno povečali frekvenco svojih obratov in se na veliki odmor odpravili s prednostjo šestih golov (21:15).
V prvih petih minutah drugega polčasa so naredili delni izid 5:0 in povedli za enajst golov (26:15), najvišja razlika na tekmi pa je znašala 15 zadetkov (37:22, 38:23 in 39:24).
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Krešimir Krešić s petimi, v gostujoči pa Matija Kozolić s šestimi goli.
Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, Dobova bo gostila Sviš Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI:

David Didovič, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Drugi del sezone nadaljujemo tako, kot smo ga začeli. Vesel sem, da smo po dveh težkih tekmah tudi tokrat pokazali, da ostajamo zbrani in osredotočeni na zastavljen cilj. Upam, da v takem ritmu nadaljujemo tudi na tekmah, ki sledijo, in s tem ohranjamo trenutno prvo mesto na lestvici državnega prvenstva."

Nik Rantah, rokometaš RK Dobova:
"Za nami je zahtevna tekma, kar smo tudi pričakovali. V prvem polčasu smo nekako še sledili ritmu domače ekipe, nato pa so Trebanjci pokazali svojo kvaliteto in prednost neulovljivo povišali. Naslednji teden nas čaka nova domača tekma, na kateri bomo skušali osvojiti nov par točk, Trebanjcem pa želim vso srečo pri boju za naslov državnega prvaka."

Sobota, 17. februar, ob 19.00:
RD KOPER : RD RIKO RIBNICA (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Andraž Makuc, rokometaš RD Koper: 
"V soboto v Areno Bonifiko prihaja ekipa Ribnice, ki je zelo kakovostna in raznovrstna. Zavedamo se, da bo tekma težka in da bodo na njej odločali detajli ter zbranost. Nadejamo se dobrega obiska navijačev in skupaj z njihovo podporo dobrega rezultata."

Jaka Ðekić, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V soboto se odpravljamo na težko gostovanje h Kopru, ki je trenutno v zelo dobro formi. Primorci igrajo zelo hiter in atraktiven rokomet, zato bo potrebna maksimalna zbranost v obrambi in disciplina v napadu. Pričakujem tudi pravo borbo na tribuni, zato bi na tej točki povabil vse naše zveste navijače, da se udeležijo derbija in nam pomagajo do novega para točk."

MRK LJUBLJANA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Žarko Makivić, rokometaš MRK Ljubljana:
"Čaka nas zanimiva tekma pred domačimi gledalci, na kateri bomo poskušali drago prodati našo kožo. Navijače vabim da nas pridejo podpreti v čim večjem številu."

Nik Ćirović, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Po težkem gostovanju v Franciji nas v soboto čaka gostovanje v Ljubljani. V tekmo moramo iti sproščeni in popraviti tehnične napake, ki smo jih počeli v Franciji. Verjamem, da lahko s hitro igro in maksimalno osredotočenostjo zmagamo in tako odnesemo domov dve želeni in pričakovani točki."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Simon Stopar, rokometaš RK Sviš IvančnaGorica:
"V soboto nas čaka težka tekma proti Velenju. Zavedamo se kakovosti nasprotne ekipe. S trdo obrambo in racionalnim napadom bomo kljub poškodbam in boleznim, ki nas pestijo, poskušali na domačem parketu, pred našimi navijači pokazati največ, kar lahko v dani situaciji. Vabim navijače na tekmo, saj obljubljamo boj za vsako žogo."

Malik Tatar, rokometaš RK Gorenje Velenje 
"Pred nami je tekma proti Svišu, za katero vemo, da ne bo lahka. Na Danskem smo doživeli težek poraz in ostali brez Urbana Pippa, ki je utrpel poškodbo gležnja. Časa za pripravo nimamo veliko, ne glede na to, pa želimo pokazati borbeno in odločno igro, ter se domov vrniti z dvema točkama."

ŠRD ŠKOFLJICA : RK SLOVENJ GRADEC (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Matevž Mlakar, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Zavedamo se, da smo v zadnjih tekmah razočarali naše zveste navijače, a upamo, da nas v soboto podprejo v čim večjem številu, da se vrnemo na zmagovalno pot. Ekipo Slovenj Gradca spoštujemo, a verjamemo, da jo z našo pravo igro lahko premagamo."

Vid Levc, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V soboto nas čaka tekma s Škofljico, s katero smo lv tej sezoni igrali že dvakrat. Ni nobene skrivnosti. Za nami je slab uvod v drugi del tekmovanja in vsi smo visoko motivirani, da stopimo na zmagovalne tirnice. Ta teden smo, po menjavi trenerja, nekaj stvari postavili na novo. Časa ni veliko, vseeno pa upam, da v tekmo vstopimo sproščeno in predvsem pokažemo kar znamo."

Nedelja, 18. februar, ob 19.00:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD URBANSCAPE LOKA (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Žiga Stopar, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V nedeljo nas čaka tekma v Ljubljani proti Slovanu. Vemo da bo ta tekma še težja kot prva, saj so dobili kakovostne okrepitve za drugi del tekmovanja. Če bomo ponovili obrambo proti Krki in popravili napake proti Kopru, vse drugo kot zmaga ne pride v poštev. Vabim pa tudi vse navijače, da se nam pridružijo na tribuni in nam pomagajo do nove zmage!"

Sreda, 28. februar, ob 18.30:
RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK KRKA