19. 2. 2024

Velenjčani v evropskem pokalu pred novo zahtevno nalogo

Rokometaše Gorenja Velenja v torek pred domačimi navijači čaka težka naloga v evropskem pokalu. Po uvodnem porazu drugega dela tega tekmovanja na Danskem proti Sjernu jih v drugem krogu skupine 2 v torek čaka dvoboj s hrvaško ekipo Nexe Našice. Varovanci Zorana Jovičića pred tekmo poudarjajo, da niso dvignili bele zastave.

Velenjski rokometaši bodo po porazu na Danskem v domači dvorani gostili Nexe Našice. Hrvaška ekipa se je v glavni del uvrstila po izjemnih predstavah v skupinskem delu. S petimi zmagami in zgolj enim porazom je zasedla prvo mesto v skupini D in v drugi del tekmovanja prenesla dve točki.

Na prvi tekmi glavnega dela so Hrvati tesno premagali švedski Sävehof z 29:28, pred tekmo z Velenjčani pa je javnost presenetila novica, da slovenski strateg Branko Tamše zapušča klop hrvaškega podprvaka. Klub je v nedeljo, 18. februarja, novico o sporazumni prekinitvi pogodbe sporočil na družbenih omrežjih.

"Vstopili smo v ritem tekem torek - sobota in menim, da smo ta ritem, ki ga prej dva meseca ni bilo, končno 'dobili v noge'. Na Danskem smo odigrali slabo tekmo in naša želja je v torek popraviti vtis," je o prihajajočem izzivu v sporočilu za javnost dejal velenjski rokometaš Ibrahim Haseljić.

"Tekma proti Našicam bo težka in obenem dober pokazatelj, ali smo se sposobni enakovredno meriti z ekipami v vzponu. Želim si polno dvorano in glasne navijače, ki nam bodo pomagali do prve zmage v glavnem delu Evropske lige," je dodal Haseljić.

Trener domačih Jovičić je prepričan, da je vsaka evropska tekma zanje praznik rokometa. "Ogromno smo naredili že s tem, da smo prišli med 16 najboljših ekip. Pričakujem zelo težko tekmo, potrudili se bomo držati korak z Našicami, ki veljajo za favorita," je dejal velenjski trener.

Tekma med Gorenjem Velenjem in Nexe Našicami bo v torek ob 18.45 v Rdeči dvorani.