19. 2. 2024

Drobež ostaja član Gorenja Velenja

Slovenski reprezentant Jernej Drobež ostaja član Gorenja Velenja. Štiriindvajsetletni reprezentančni krožni napadalec je podpisal pogodbo do poletja 2026.

Drobež je tretji igralec os, ki je poleg Emirja Taletovića in Matevža Skoka klubu obljubil zvestobo še za naslednji dve sezoni. Svojo rokometno pot začel prav v velenjskem klubu, ko se je v sezoni 2011/12 pridružil selekciji mlajših dečkov. Članski dres je prvič oblekel v sezoni 2017/18. Od takrat je stalni in v zadnjih sezonah nepogrešljivi člen članskega moštva.

"Iz sezone v sezono dokazuje, da je izjemno pomemben član črno-rumene družine. S svojo željo, borbenostjo in srčnostjo je postal izjemen igralec in nepogrešljiv del velenjske članske ekipe," so zapisali pri Gorenju iz Velenja.

"Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe s klubom, kjer sem začel svojo rokometno pot. Dal bom vse od sebe, da nam skupaj uspe uresničiti vse zastavljene cilje in še naprej razveseljevati domače navijače," je za klubsko spletno stran dejal 195 cm visoki Drobež.

Drobež je bil del slovenske reprezentance, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji osvojila šesto mesto. Skupno je za Slovenijo nastopil 16-krat in dosegel sedem zadetkov.