20. 2. 2024

Rokometaši Krke v četrtfinalu proti Olympiakosu

Rokometni klub Krka se bo v četrtfinalu evropskega pokala pomeril proti grškemu Olympiakosu, je določil žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. Novomeška zasedba je konec tedna v osmini finala po dveh tekmah zanesljivo izločila Slobodo iz Tuzle s skupnim izidom 48:41.

Krka je pred tem v evropskem pokalu ugnala estonski Viljandi (65:48) v drugem in Belgijski Vise (68:58) v tretjem krogu. V prvem je bila prosta.

Varovance Mirka Skoka zdaj za preboj v polfinale čaka Olympiakos. Ta je ekipo italijanskega Brixna v osmini finala izločil s skupnim izidom 66:48.

"Z žrebom sem zadovoljen. Vem, da je grška ekipa izjemno kakovostna, vodi jo nekdanji selektor hrvaške reprezentance Željko Babič, v ekipi je tudi Slovenec Miha Kavčič ter nekaj hrvaških, srbskih ter reprezentantov iz ostalih držav, pa tudi peščica Grkov. Zadnja leta država veliko denarja in napora vlaga v klubski rokomet in verjamem, da bo tekma zanimiva. Kljub temu, da so rokometaši grškega kluba v vlogi favorita, jim ne bo lahko. Verjamem, da smo mi zelo dobra in konkurenčna ekipa," je za družbena omrežja MRK Krka dejal trener Skoko.

Prva tekma proti Grkom bo na sporedu 23. ali 24. marca, povratna pa teden dni kasneje. V kolikor bi se Novomeščani uvrstili v polfinale, bi v njem igrali proti boljšemu iz obračuna med Ferencvarosem in Tatranom iz Prešova. Para v spodnji polovici sta Steaua Bukarešta - Valur in Baia Mare - Bregenz.

Prvi polfinalni tekmi bosta 20. ali 21. aprila, povratni teden dni pozneje. Finalni tekmi bosta predvidoma 18. ali 19. maja ter 25. ali 26. maja.