23. 2. 2024

Dobova s presenečenjem z dna lestvice Lige NLB

V Ligi NLB se je 17. krog začel s presenetljivim razpletom. Na petkovi tekmi je Dobova na domačem igrišču s 33:31 ugnala Sviš Ivančno Gorico in se povzpela z dna prvenstvene lestvice. Za mestom, ki prinaša dodatne kvalifiakcije za obstanek med elito sedaj, ob odigrani tekmi več, zaostaja za tri točke.

Ostale tekme bodo večinoma na sporedu v soboto. Ob 18. uri bo Krka gostila Škofljico, uro za tem se bodo začele tekme med LL Grosistom Slovanom in Koprom, Urbanscapom Loko in Jeruzalemom Ormožem, Slovenj Gradcem in Trimom Trebnjem medtem ko si bosta moštvi Celja Pivovarne Laško in Rika Ribnice pred kamerami Sportkluba nasproti stali ob 20. uri.

Zadnja tekma med Gorenjem Velenjem in Ljubljano bo odigrana v začetku aprila.
LIGA NLB, 17. KROG
Petek, 23. februar:
RK DOBOVA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 33:31 (16:10)
Rantah 8 (3), Kozolić, Romih (1), Pintar (2) in Gerjovič po 5; Košir 7 (3), Justin 6.
STATISTIKA

Igralec tekme: Nik Ranta (RK Dobova)

Rokometaši Dobove so po tretji zmagi v sezoni zapustili dno prvenstvene lestvice in imajo dve točki več od zadnje Ljubljane. S šestimi točkami so še naprej na mestih, ki ob koncu sezone peljejo v drugi rang tekmovanja. Igralci Sviša iz Ivančne Gorice pa so ostali na devetem mestu s 14 osvojenimi točkami.
Domačini so dvoboj bolje začeli in si hitro priigrali štiri gole naskoka (7:3). Gosti so se v 21. minuti približali na -2, nato pa je Dobova strnila vrste in si že do polčasa nabrala prednost šestih golov (16:10).
V drugem delu se razmerje moči na parketu sprva ni spremenilo, so pa domači zaradi rdečega kartona ostali brez Blaža Pintarja. Ta je namreč iz sedemmetrovke v glavo zadel vratarja Davida Pekeča.
Domači so nadaljevali boljšo igro, povedli za osem golov (20:12), do konca dvoboja pa kljub temu zelo trpeli. Gosti so namreč skorajda izničili zaostanek osmih golov in se v 55. minuti približali na vsega gol razlike (28:27). Nato pa sta usodo gostov zapečatila Nik Rantah in Denis Ferenčak z goloma za 30:27 ter Josip Žitković s pomembno obrambo.
Za tretjo zmago Dobove na zadnjih šestih tekmah v Ligi NLB je osem golov prispeval Rantah, pri gostih pa jih je sedem dosegel Domen Košir.
Dobova se bo v 18. krogu naslednjo soboto v gosteh pomerila proti Ljubljani, Sviš Ivančna Gorica pa bo isti dan gostila Slovenj Gradec.

IZJAVI PO TEKMI:

Nik Rantah, rokometaš RK Dobova:
"Super smo začeli tekmo. Nato sta se zgodila dva manjša šoka. Prvi je bila poškodba Mladkoviča in mu želimo, da ni nič hujšega. Potem pa še rdeč karton Pintarja. S tem smo v bistvu ostali le pri treh zunanjih igralcih. Sviš je nato igral globoko obrambo, da bi se približal, ampak mu ni uspelo. Čestitam fantom, tudi našim najmlajšim. Mataić je danes pokazal, da lahko pri sedemnajstih letih rešuje takšne situacije. Bravo fantje in upam, da gremo tako naprej."

Nik Pirnat, rokometaš RK Sviš Ivančna Gorica:
"Tokrat smo na žalost odigrali eno najslabših tekem v tej sezoni. Gostitelji so bili super pripravljeni na tekmo in na koncu tudi zasluženo zmagali. Mi bomo točke iskali na naslednjih tekmah."

Sobota, 24. februar, ob 18.00:
MRK KRKA : ŠRD ŠKOFLJICA

IZJAVI PRED TEKMO:

Vojislav Vukić, rokometaš MRK Krka:
"V soboto nas čaka še ena domača tekma. K nam prihaja ekipa Škofljice, ki je mlada, pa tudi neugodna ekipa. To so nam omenjeni tekmeci pokazali že v prvem delu sezone. Časa, da se do potankosti pripravimo nanje nismo imeli, a kljub temu upam, da se bo pred domačim občinstvom pokazali v najboljši možni luči in obljubljamo, da bodo obe točki ostali doma."

Blaž Nosan, rokometaš ŠRD Škofljica:
"MRK Krka ima sicer za seboj naporen ritem tekem, a vendarle gre za izkušeno ekipo, ki kaže odlične predstave tako v slovenski kot evropski ligi. V Novo mesto ne odhajamo z belo zastavo. Dali bomo vse od sebe in videli bomo kaj nam bo to prineslo."

Ob 19.00:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO:

Darko Stojnić, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Ekipa Kopra je zelo dobra, vidimo lahko njihove rezultate v tej sezoni. Imajo kombinacijo izkušenih in mladih igralcev in se zelo borijo. Mislim pa, da če mi pokažemo borbo in željo, kot smo ju na zadnjih dveh tekmah, ne bi smeli imeti težav. Nikakor pa ne bomo podcenjevali tekmeca – borili se bomo od prve do zadnje minute. Gledalci so naš osmi igralec, zato jih vnovič vabim na tekmo in pozivam, da glasno in športno navijajo ter nam pomagajo do nove zmage."

Tine Poklar, rokometaš RD Koper:
“V soboto nas čaka zelo težka tekma proti ekipi Slovana. Tako mi kot oni prikazujemo veliko boljše predstave v drugem delu. Mi se nadejamo, da bomo nadaljevali svoj zmagoviti niz tudi naprej in da se povzpnemo kakšno mesto višje na lestvici. Njihovo igro smo analizirali in si jo dodobra ogledali, zato tudi vemo, od kje nam pretijo njihove največje nevarnosti.“

RD URBANSCAPE LOKA : RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO:

Luka Stanojlović, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto nas čaka težka tekma proti Ormožu, ki je na visokem četrtem mestu v ligi. Je ekipa, s katero lahko igramo vseh 60 minut. Z veliko volje in želje v obrambi ter potrpežljivosti v napadu, mislim da lahko pričakujemo dober rezultat.  Dobro treniramo in vsi vemo, da je vsaka tekma za nas pomembna v boju za obstanek.  Povabil bi navijače, da nas pridejo podpret v čim večjem številu. Se vidmo v soboto!"

Aljoša Munda, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Pred nami je gostovanje v Škofji Loki, kar pomeni še eno težko preizkušnjo. Hitra in agresivna igra Urbanscapa Loke nam nikakor ne ustreza. Na prvi tekmi v Ormožu nas je rešil vratar Filip Ranfl z 18 obrambami. Če želimo do novih točk bomo morali odigrati na visokem nivoju. Tekma je za obe ekipi zelo pomembna. Sami lovimo četrto mesto, Škofjeločani pa točki za mirnejše nadaljevanje sezone, kjer se želijo izogniti izpadu iz lige ali dodatnim kvalifikacijam. Pričakujem zanimivo tekmo do zadnjih sekund."

RK SLOVENJ GRADEC : RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO:

Žiga Lesjak, trener RK Slovenj Gradec:
"Po zelo težkem tednu za naše glave ter pomembni zmagi v Škofljici smo lahko ta teden malo zadihali. V soboto v Slovenj Gradec prihaja trenutno najkakovostnejša ekipa v našem prvenstvu. Mi na tej tekmi nimamo kaj izgubiti, lahko pa skupaj s fanti obljubimo borbo vseh 60 minut."

Marko Kotar, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Na tekmeca se pripravljamo, kot na vsakega nasprotnika. Predvsem bomo gledali na svojo igro, saj le to prinaša uspeh na pomembni tekmi. Zavedamo se, da moram v tekmo vstopiti maksimalno resno in skoncentrirano, če želimo dve točki varno pripeljati domov."

Ob 20.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO:

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Tekme si hitro sledijo in pravega časa za regeneracijo in počitek ni. Sredina tekma proti Magdeburgu nam je zagotovo pobrala veliko energije. Dvoboji proti Ribnici so vedno pravi derbi. Ribničani igrajo hiter rokomet, imajo celo drugi najboljši napad v ligi. V domačem Zlatorogu moramo pokazati pravi pristop od začetka tekme, biti vseskozi osredotočeni in izkoristiti vsako napako tekmeca. Naša cilj je jasen, vknjižiti novi dve točki."

Leon Ljevar, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V Celju nas čaka zelo težka tekma, saj gre za gostovanje, iz katerega se je zelo težko vrniti z zmago. A v kolikor bomo ponovili igro iz prve tekme, verjamem, da se lahko u Ribnico vrnemo z dvema točkama."

Petek, 5. april, ob 18.00:
RK GORENJE VELENJE : MRK LJUBLJANA
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 16 14 1 1 530:409 121 29
2 RK GORENJE VELENJE 16 12 3 1 494:403 91 27
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16 13 1 2 539:450 89 27
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 15 9 2 4 411:402 9 20
5 MRK KRKA 15 8 3 4 441:396 45 19
6 RD RIKO RIBNICA 16 8 2 6 531:503 28 18
7 RD KOPER 16 9 0 7 467:444 23 18
8 RK SLOVENJ GRADEC 16 6 2 8 455:469 −14 14
9 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 17 6 2 9 487:513 −26 14
10 RD URBANSCAPE LOKA 16 4 2 10 449:499 −50 10
11 RD LL GROSIST SLOVAN 16 4 1 11 438:471 −33 9
12 ŠRD ŠKOFLJICA 16 4 1 11 422:481 −59 9
13 RK DOBOVA 17 3 0 14 425:543 −118 6
14 MRK LJUBLJANA 16 2 0 14 436:542 −106 4