23. 2. 2024

Matanović v novi sezoni znova pri Gorenju Velenju

Črno-rumeni dres bo po štirih letih spet oblekel Vlado Matanović. Osemindvajset letni Hrvat bo ekipo RK Gorenje Velenje za naslednji dve sezoni okrepil na poziciji desnega krila.

Matanović prihaja iz Reke. Svojo rokometno pot je začel v tamkajšnjem Moškem rokometnem klubu Kozala, sredi sezone 2013/14 pa prestopil k Buzetu iz istoimenskega mesteca tik ob južni slovenski meji. Od poletja 2015 je bil član prvoligaša iz Umaga, s katerim se je v sezoni 2016/2017 zavihtel na finalni turnir najboljše četverice hrvaškega pokalnega tekmovanja, državno prvenstvo pa sklenil na osmem mestu. V Velenje se je Vlado preselil pred začetkom sezone 2018/2019 in v isti sezoni z osami osvojil naslov pokalnega prvaka.

Svojo rokometno pot je po sezoni 2019/2020 nadaljeval pri Rokometnem klubu Zagreb. Zaradi poškodbe kolena je sezono 2022/23 predčasno končal in za eno leto zamrznil svojo rokometno kariero. Od novembra lani pa brani barve RK Bjelin Spačva Vinkovci.

Krilni rokometaš je leta 2013 nastopil na svetovnem prvenstvu do 19 let na Madžarskem, kjer se je s soigralci veselil srebrnega odličja. Tik pred tem je še kot najstnik okusil tudi igranje v članskem dresu z državnim grbom. Še ne polnoletnega ga je januarja 2013 tedanji selektor Slavko Goluža poslal v ogenj na dveh pripravljalnih tekmah proti Norveški. Član Hrvaške rokometne izbrane vrste je bil tudi v času igranja za hrvaškega državnega prvaka.

Pri aktualnih državnih podprvakih tako nadaljujejo s kadrovanjem za naslednji dve sezoni. Zvestobo klubu je pretekli teden obljubil krožni napadalec Jernej Drobež pred tem pa še vratarski dvojec Taletović in Skok. Tudi Matanović je pogodbo z velenjskim klubom podpisal vsaj do konca sezone 2025/2026.

"Veselim se povratka na staro in dobro znano lokacijo. V Velenju sem odigral svoji najboljši sezoni. Upam, da bom s pridobljenimi izkušnjami iz preteklih štirih let pomagal ekipi in se tudi sam povzpeti nazaj na sam vrh,˝ je dejal hrvaški rokometaš za spletno stran kluba.