24. 2. 2024

Mlade Slovenke na Mediteranske igre v Podgorico

V prihodnjem tednu bodo se bodo v Podgorici začele 17. Mediteranske igre za rokometašice, rojene leta 2008, in mlajših. V črnogorski prestolnici bo nastopala tudi slovenska reprezentanca.

Na igrah bodo v dvorani Verde sodelovale še domača reprezentanca Črne gore, Hrvaške, Italije, Kosova, Romunije, Slovaške, Španije in Turčije.

"Odhajamo na Mediteranske igre, ki bodo za igralke, rojenih v letih 2008 in 2009 prva mednarodna izkušnja v dresu reprezentance Slovenije. Igre bojo zelo zahtevne na več ravneh, tudi v pogledu telesne pripravljenosti, saj nas čakata dve tekmi dnevno. Upam, da se iz tekmovanja vrnemo z dobrim rezultatom in brez poškodb. Želimo si, da bodo igralke tekme dobro izkoristile in pridobile prepotrebne izkušnje tekmovanja na mednarodni ravni. Vsekakor obljubljamo, da bomo našo državo zastopali v najboljši možni luči," je pred potjo v Podgorico dejal glavni trener reprezentance Borut Hren.

Slovenska reprezentanca je v preteklem obdobju že opravila nekaj krajših reprezentančnih pripravljalnih akcij. Na sklepnih pripravah se je zbrala minulo sredo v Ormožu in tam v sobotnem jutru opravila še zadnji trening. V Podgorici bo trenirala v nedeljskem popoldnevu, za tem pa začela z nastopi na Mediteranskih igrah.

V prvem delu tekmovanja se bodo izbrane vrste pomerile po enokrožnem sistemu, zadnji dan dogajanja, v soboto, 2. marca pa sledijo še tekme za končno razvrstitev. V ponedeljek Slovenke čakata tekmi s Špankami (ob 10.15) in Turkinjami (ob 17.15), v torek pa s Slovakinjami (ob 9.00) in Romunkami (ob 16.00). Po prosti sredi sledita še četrtkovi tekmi z Italijo (ob 12.45) in Kosovom (ob 19.45), petek pa prinaša obračuna s Hrvaško (ob 11.30) in Črno goro (ob 18.30).

Vse tekme bo v spletnih prenosih mogoče spremljati na YouTube kanalu črnogorske rokometne zveze na povezavi TUKAJ.

Barve Slovenije bo zastopalo 18 rokometašic. Na seznamu so krilne igralke Nika Furlani, Vita Sečki, Brina Mehlin in Bina Rodošek, zunanje igralke Lana Markežič, Liana Vuković, Zoja Kravanja, Lija Koželj, Keja Poznik, Tiana Novak, Zala Petek in Lenja Ripak, krožne napadalke Sarah Pilih Derča, Sandra Gajić, Stefania Sosič Prykhodko ter vratarke Sara Selčan, Manca Štular in Nika Kuri.

Štab trenerja Hrena sestavljajo še njegov pomočnik Blaž Kuzmič, tehnični vodja je Nejc Poklar, fizioterapevt pa Primož Avbelj.

MEDITERANSKE IGRE ZA ROKOMETAŠICE DO 16 LET (Črna gora, Podgorica, dvorana Verde)

Ponedeljek, 26. februar, ob 10.15:
SLOVENIJA : ŠPANIJA

Ob 17.15:
SLOVENIJA : TURČIJA

Torek, 27. februar, ob 9.00:
SLOVENIJA : SLOVAŠKA

Ob 16.00:
SLOVENIJA : ROMUNIJA

Četrtek, 29. februar, ob 12.45:
SLOVENIJA : ITALIJA

Ob 19.45: