26. 2. 2024

Velenjčani po remiju na povratno tekmo z Našicami

Rokometaše velenjskega Gorenja po nekajdnevnem premoru čaka nova evropska tekma. V tretjem krogu drugega kakovostnega evropskega klubskega tekmovanja jim bo nasproti spet stala dobro znana ekipa Nexe Našice, ki jo od prejšnjega tedna vodi bosanski trener Kasim Kamenica. Prva tekma med ekipama se je v Velenju končala brez zmagovalca (27:27).

Velenjčani so z izjemno borbo in željo v 2. krogu glavnega dela evropske lige v skupini 2 odščipnili točko favoriziranim Hrvatom, ki so dva dni pred tekmo v Velenju zamenjali glavnega trenerja. Pred prvo domačo tekmo glavnega dela evropske lige pa so morali varovanci Zorana Jovičića premoč priznati ekipi Skjerna.

Trenutno vodilna ekipa skupine 2 je danski Skjern s šestimi točkami. Točko manj ima Nexe Našice. Velenjčani so z dvema točkama na četrtem mestu in za točko zaostajajo za švedskim Sävehofom.

Tekma 3. kroga bo na sporedu v torek ob 20.45 v dvorani OŠ Kralja Tomislava, so sporočili iz tabora Velenjčanov.

"Doma smo odigrali res dobro tekmo, eno naših boljših v tej sezoni. Kljub krajši klopi, zaradi katere smo skoraj 50 minut igrali z desničarjem na desnem zunanjem, smo bili odlični tako v napadu kot obrambi. Na koncu bi lahko tudi zmagali, lahko pa bi tudi izgubili glede na kakovost ekipe iz Našic. V Našice gremo nabirat evropske izkušnje in iztržit dober rezultat," je za velenjsko spletno stran dejal Jovičić.

"Verjamem, da bo tekma napeta, zanimiva in borbena. Rokometaši Našic se bodo zagotovo drugače in bolje pripravili na nas. Pričakujem, da bodo predvsem v obrambi odigrali bolj grobo. Mi moramo igrati pametno in zrelo, s tem pa se lahko nadejamo dobrega rezultata," pa pred tekmo meni velenjski rokometaš Matevž Skok.

Tudi v ekipi Našic poudarjajo, da se tekmeca med seboj zelo dobro poznata. "Velikokrat smo se pomerili med seboj. Gre za kakovostno ekipo z dobrimi posamezniki, ki vsako napako kaznujejo s hitrimi in lahkimi zadetki. Pričakujem težko tekmo, podobno prvi v Velenju. Zagotovo bomo morali popraviti določene stvari s prve tekme, predvsem zmanjšati število tehničnih napak. Želimo si zmago in vse bomo naredili, da bomo na domačem igrišču slavili," je pred novim obračunom zatrdil rokometaš Našic, Mario Tomić.

Ta je dan pred tekmo dobil novega trenerja. Branka Tamšeta je nasledil nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović.