5. 3. 2024

Krimovke visoko boljše od Ptuja

S torkovo tekmo med Krimom Mercatorjem in Žiher hišami Ptujem - Ormožem se je začel zadnji krog rednega dela 1. A ženske rokometne lige. Obračun v dvorani Stožice se je zmago domače ekipe končal pri rezultatu 48:23.

Naslednja dvoboja 14. kroga sledita v soboto. Celjanke bodo gostovale v Litiji, Ajdovke pa v Stopičah pri Krki. Izolanke bodo v ponedeljek gostovale v Velenju.

Krimovke bodo na parket stopile še v sredo, ko bodo na zaostali tekmi gostovale pri Krki Novem mesto.
1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 14. KROG
Torek, 5. marec:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK ŽHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ 48:23 (22:13)
Erceg in Abina po 9; Krasnić 5, Grnjak, L. Kolenko in M. Kolenko po 3.
STATISTIKA

IZJAVI PO TEKMI:

Aleksandra Rosiak, rokometašica RK Krim Mercator:
"Zadovoljni smo, da smo se lahko kakovostno pripravili za naslednje pomembne tekme. Naredile smo, kar je naša naloga, spoštovale smo vse dogovore in na koncu dosegle dober rezultat."

Nedjeljko Potočnjak, trener ŽRK Žiher hiše Ptuj - Ormož:
"Na tekmah proti Krimu je vedno prvi cilj, da se nobena igralka ne poškoduje. Nam se je danes to na žalost zgodilo z nosilko igre Mineo Kolenko, zato smo morali igrati brez nje. Seveda upam, da težave s kolenom ne bodo prehude. Še več priložnosti in minutaže so lahko izkoristile ostale igralke, videlo se je da je prisotna trema, saj smo zgrešili šest sedemmetrovk. Bistvo je, da so vse punce okusile čar igranja proti takšni ekipi. Za nas je sedaj bistvena liga za obstanek, da dobimo domače tekme in ostanemo v ligi."

Sobota, 9. marec, ob 19.00:
ŽRD LITIJA : ŽRK Z'DEŽELE
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Ponedeljek, 11. marec, ob 19.30:
ŽRK VELENJE : ŽRK TRGO ABC IZOLA

1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 11. KROG
Sreda, 6. marec, ob 19.00:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK KRIM MERCATOR

IZJAVI PRED TEKMO:

Deja Udovč, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"V sredo nas čaka težka tekma s Krimom, dobro se zavedamo kakovosti njihove ekipe, zato želimo s puncami prikazati borben pristop v obrambi in maksimalno zbranost v napadu."

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"S tekmo proti Krki zaključujemo prvi del tekmovalne sezone v državnem prvenstvu. Krka je imela kar nekaj sprememb v ekipi, ker začetek sezone niso odigrali kot so si zamislili. Od nekdaj mi je v zadovoljstvo igrati v Stopičah in verjamem, da bo to še ena dobra tekma pred končnico za prvaka."
LESTVICA 1. A ŽENSKE ROKOMETNE LIGE
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke