4. 3. 2024

Za pokalni lovoriki v Litiji in Trebnjem

Znani sta prizorišči zaključnih turnirjev rokometnega Pokala Slovenije. Četverica najboljših ženskih ekip se bo za lovoriko merila v Litiji, v moški konkurenci pa bo turnir potekal v Trebnjem.


Najprej bo na sporedu turnir v moški konkurenci, ki ga bomo lahko spremljali v petek, 5. in soboto, 6. aprila 2024. Na podlagi prijav za organizacijo, ki sta ju podala dva zainteresirana prireditelja, je točkovanje kriterijev vlogo organizatorja dodelilo RK Trimo Trebnje.

 

Ob domači zasedbi, ki je za uvrstitev v polfinale premagala Moškanjce-Gorišnico (40:22), je zanesljivi udeleženec polfinala tudi Koper (34:28), ki je v četrtfinalu premagal Jeruzalem Ormož. Preostala polfinalista bosta znana v marcu. Že ta torek se bosta ob 19. uri v Zasavju za napredovanje pomerili ekipi Dola TKI Hrastnika in Slovenj Gradca, medtem ko bo zmagovalec dvoboja med Krko in Celjem Pivovarno Laško znan 20. marca v Novem mestu.

 

Organizator zaključnega tekmovanja v moški konkurenci je za nastopajoče ekipe zagotovil denarni sklad in se zavezal posebej za ta dogodek preurediti športno dvorano na način, da bo omogočen pravi praznik rokometa s primerno kuliso. Ob tem bo poskrbel za pester spremljevalni program ter vanj vključil širše lokalno okolje.

 

Zaključni turnir Pokala Slovenije 2023/24 v ženski konkurenci bo na sporedu v soboto, 20. in nedeljo, 21. aprila 2024, organizator dogodka pa bo ŽRD Litija. Zasavke so za nastop na zaključnem turnirju v gosteh ugnale Koper (29:25), Trgo ABC Izola je v četrtfinalu ugnala Žiher hiše Ptuj – Ormož (29:23), tretja polfinalistka pa je zasedba Mlinotesta Ajdovščine, ki je bila boljša od Krke (40:22). Zadnje polfinalistke so brez boja postale igralke Krima Mercatorja, ki so tudi branilke naslova in tokrat naskakujejo 29. pokalni naslov. Sava Kranj je namreč zaradi odsotnosti večjega števila igralk četrtfinalni dvoboj predala. Tudi v Litiji se v organizacijo vključuje širše lokalno okolje in bo ob bok dogodku dodan spremljevalni program.