4. 3. 2024

Velenjčani za konec evropske sezone še proti Skjernu

Rokometaši Gorenja iz Velenja bodo proti danskemu Skjernu v Rdeči dvorani končali svojo evropsko pot v sezoni 2023/24. Zadnji obračun skupine 2 bo na sporedu v torek ob 18.45, Velenjčani pa so že pred tem ostali brez možnosti za napredovanje v izločilne boje.


Varovanci Zorana Jovičića so se med najboljših šestnajst ekip evropske lige uvrstili z drugim mestom v skupini C, kjer so moči merili s švedskim Sävehofom, špansko Cuenco in švicarskim Winterthurjem.


Dve zmagi in en remi so bili dovolj za napredovanje v naslednji krog tekmovanja, v katerem so se merili še z Nexe Našicam in Skjernom. V glavnem delu tekmovanja so najprej visoko izgubili proti Skjernu (31:45), nato remizirali s hrvaško ekipo (27:27), z istim tekmecem pa so nato izgubili s 27:34 ter ostali brez možnosti za izločilne boje.


Na lestvici skupine 2 imajo Nexe Našice sedem točk, Skjern je pri šestih, Sävehof pri petih, Velenjčani pa so pri dveh točkah.


Velenjčani se bodo tako s tekmo proti Skjernu poslovili od letošnje evropske sezone. Istočasno bo na Švedskem tekma med Sävehofom in Nexe Našicam.


"Pred nami je še zadnja evropska tekma proti izjemno močnemu nasprotniku. Zadnja tekma državnega prvenstva nas je izžela, zato bo na tekmi evropske lige potrebna večja rotacija igralcev. Vsak v ekipi bo moral dati svojo doprinos in verjamem, da bodo fantje na igrišču pokazali svoj maksimum," pred torkovim obračunom za spletno stran velenjske ekipe razmišlja Jovičić.


Skjern trenutno zaseda šesto mesto v danski prvi ligi. Njihov najmočnejši adut je 22-letni Viktor Bergholt, ki je to sezono evropske lige dosegel 53 zadetkov. Tri zadetke več je na velenjski strani dosegel Tilen Sokolič.


"Po tekmi z Ribnico v državnem prvenstvu časa za pripravo ni veliko. Začeli smo regeneracijo in priprave na nasprotnika. Želimo si popraviti vtis s prve tekme, kjer nismo bili pravi v nobenem segmentu igre. Verjamem, da bo tekma težka. Od nas se lahko pričakuje borba, saj se od evropske lige poslavljamo pred domačimi navijači," je v izjavi za klubsko spletno stran dejal krožni napadalec Velenjčanov Jernej Drobež.