7. 3. 2024

Slatinek Jovičić ostaja v Velenju

V osjem gnezdu bo vsaj do konca sezone 2025/2026 ostal organizator igre Enej Slatinek Jovičić.

Štiriindvajsetletnik je svojo rokometno pot pričel v Kopru, kasneje pa nadaljeval v prvi ekipi LL Grosist Slovan, kjer je predstavljal pomembnega člana ekipe. Enej je v Šaleško dolino prišel januarja 2021, ko je ekipo črno-rumenih predčasno zapustil Vladan Lončar.

"Ob prihodu v Velenje se je Enej hitro ujel z ekipo in dokazal, da je kakovosten in talentiran rokometaš. Po odhodu Domna Tajnika, je poleg Tilna Sokoliča, prevzel ključno mesto v organizaciji igre velenjskih os. Mladi Koprčan je v črno-rumenem dresu odigral 121 tekem, dosegel 285 zadetkov ter se skupaj z ekipo veselil vseh treh pomembnih lovorik (naslov državnih prvakov Slovenije, naslov pokalnih prvakov Slovenije in naslov superpokalnih prvakov Slovenije)," so zapisali pri RK Gorenje Velenje.

V RK Gorenje Velenje so tako naredili še dodaten korak k izgradnji ekipe za naslednji dve sezoni. V preteklih dneh so zvestobo klubu obljubili Matevž Skok, Emir Taletović, Jernej Drobež in Tilen Sokolič. Kot prva okrepitev pa se po štirih letih v Velenje vrača Vlado Matanović.

Enej Slatinek Jovičić, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. V veliko čast mi je, da imam priložnost še vsaj dve sezoni igrati in biti del RK Gorenje Velenje. Veselim se prihodnjih tekem in vse bom naredil, da upravičim zaupanje kluba."