8. 3. 2024

Ribničani prekinili niz treh porazov

V petek se je s tekmo med Dobovo in Rikom Ribnico nadaljeval 19. krog Lige NLB. Gostje so bili v Posavju boljši s 35:26.

Večina preostalih tekem bo na sporedu v soboto ob 19. uri. Koprčani se bodo po pokalnem četrtfinalnem dvoboju znova vrnili v Ormož, na pomembnem dvoboju za obstanek med elito bo LL Grosist Slovan bo gostil Škofljico, na dolenjskem dvoboju si bosta tokrat nasproti stala Krka in Sviš Ivančna Gorica, Ljubljana pa bo odšla v Slovenj Gradec.

Krog bo prinesel tudi večni derbi med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško, ki bo na sporedu v nedeljo ob 17.15 pred kamerami Sportkluba.

Prva tekma je bila na sporedu v četrtek med Urbanscape Loko in Trimom Trebnjem. Dolenjski prvoligaš je bil boljši s 30:23.
LIGA NLB, 19. KROG
Petek, 8. marec:
RK DOBOVA : RD RIKO RIBNICA 26:35 (12:17)
Rantah 7 (3), Pintar 6; Cimerman 8, Ljevar 7.
STATISTIKA

Igralec tekme: Brin Cimerman (RD Riko Ribnica)

Sedmouvrščena Ribnica je gostovala v Dobovi pri zadnjeuvrščeni ekipi lige. Favoriti so že v prvem polčasu pokazali dovolj, da so vpisali 20. točko, medtem ko so Dobovčani ostali pri šestih.
Ribničani so hitro prevzeli pobudo in povedli za tri gole, že v 16. minuti je Brin Cimerman zadel za 10:5. Uroš Knavs je malce pozneje še povišal naskok in nakazal, da se bo tekma odvila bolj ali manj po pričakovanjih. Cimerman je v 19. minuti poskrbel že za sedem golov prednosti, na glavni odmor pa so Ribničani nesli pet golov naskoka.
Rok Skol je v 33. minuti poskrbel za do takrat največjo prednost osmih golov, Jaka Đekić je v 52. minuti le potrdil zmago Ribnice, ko je zadel za 33:24.
Nik Rantah je bil s sedmimi goli najuspešnejši pri domači ekipi, Cimerman jih je pri gostih dosegel osem.
Dobova bo v 20. krogu 23. marca gostovala v Celju, Ribnica pa bo gostila Slovenj Gradec.

IZJAVI PO TEKMI:

Josip Žitković, rokometaš RK Dobova:
"Čestitam naši ekipi za res pravo borbo. V tekmo smo vstopili z željo po zmagi, ampak smo delali preveč napak. Čestitke Ribnici za zmago."

Brin Cimerman, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Na tekmo smo se pripravljali dokaj solidno. Začeli smo jo slabše kot smo pričakovali, vendar smo to v drugem polčasu popravili in naredili lep zaključek."

Sobota, 9. marec, ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD KOPER (prenos na Youtube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Sebastijan Vincek, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Koper je res vroč. Je edina ekipa z maksimalnim izkupičkom zmag v letu 2024. Ima odlično ekipo, ki igra v fantastični formi. Marin Đurica je trenutno prvi vratar Lige NLB. Andraž Makuc je na šestih tekmah in ob šestih zmagah nasprotnikom nasul 51 zadetkov. Pred kratkim nam je na Hardeku dal devet zadetkov. Tudi v obrambi so zelo čvrsti. Po narejeni analizi pokalne tekme med nami in Koprom nam je vsem bilo jasno, kako slabo smo odigrali to tekmo in poraz je bil neizbežen. Teh napak, če želimo presenetiti Koper v državnem prvenstvu, ne smemo ponoviti."

Bor Breznikar, rokometaš RD Koper:
"V soboto se odpravljamo na gostovanje v Ormož, kjer smo si pred enim mesecem zagotovili zaključni turnir Pokala Slovenije. Zavedamo se, da bo to nova tekma, ki bo čisto drugačna, predvsem težka, kot je vedno na gostovanju v Ormožu. Mislim, da se dobro pripravljamo tako, da bomo dali vse od sebe, da nadaljujemo zmagoviti niz."

RD LL GROSIST SLOVAN : ŠRD ŠKOFLJICA (prenos na Youtube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Matic Pipp, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Še vedno je v spominu težak poraz v prvem delu sezone proti ekipi Škofljice, vendar pa mislim, da smo od takrat predvsem v drugem delu prikazali povsem drugačen obraz. Vzdušje v ekipo je po seriji dobrih predstav zelo dobro, priprave potekajo po zastavljenem načrtu  in v mislih nimamo drugega kot nov par točk v soboto."

Domen Lipužič, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Zmago nad Loko smo v boju za obstanek res potrebovali, vendar je to že za nami, saj nas v soboto čaka tekma proti Slovanu, ki je favorit. Vendar bo to moral dokazati na igrišču. Z dobro obrambo in s podporo s tribun, sem prepričan, da lahko točke iz Kodeljevega prinesemo na Škofljico."

MRK KRKA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA (prenos na Youtube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Leon Rašo, rokometaš MRK Krka:
"V soboto nas čaka domača tekma proti ekipi iz Ivančne Gorice, ki se je v tej sezoni v ligi izkazala kot težek tekmec. Na tekmo se bomo dobro pripravili s ciljem, da točki ostaneta v Marofu."

Nik Pirnat, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"V Novem mestu pričakujemo težko tekmo. Vemo, da vloga favorita leži na strani krkašev, vendar smo se s fanti ta teden dobro pripravili na gostovanje, zato ne dvomim, da se lahko enakovredno borimo do zadnjih sekund."

RK SLOVENJ GRADEC : MRK LJUBLJANA (prenos na Youtube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

David Saleznik, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Po uvrstitvi na zaključni turnir slovenskega pokala gostimo ekipo Ljubljane. Želimo nadaljevati zmagoviti niz, zato se nadejamo polne dvorane in odličnega vzdušja. Vse navijače vabim na super rokometni dogodek!"

Luka Logar, rokometaš MRK Ljubljana:
"Pred nami je eno težjih gostovanj v ligi. Na nas je, da prenesemo borbo in disciplino iz tekme z Dobovo tudi na to srečanje in si tako povečamo možnosti za kakšne točke v Slovenj Gradcu. Verjamem, da bomo s fanti dali vse od sebe v želji po novem pozitivnem rezultatu."

Nedelja, 10. marec, ob 17.15:
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na Sportklub 1 in Facebook strani Sportklub Slovenija)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Veselimo se nedeljske tekme, na katero se odpravljamo zelo optimistično. Verjamem, da lahko iztržimo dve točki, ampak kljub temu je to derbi, kjer pravila ne veljajo. Pričakujem dobro tekmo in se veselim rokometnega praznika v Rdeči dvorani."

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Časa za pripravo na tekmo ni veliko, še v četrtek zvečer smo igrali tekmo Lige prvakov. Igralci so utrujeni, najprej moramo videti v kakšnem stanju so in kdo bo v nedeljo na voljo. Je pa to pomembna tekma za nas in zagotovo bomo dali vse od sebe, da tekmo odigramo na visoki ravni."

Že odigrano, četrtek, 7. marec:
RD URBANSCAPE LOKA : RK TRIMO TREBNJE 23:30 (10:15)
VEČ O TEKMI
LESTVICA LIGE NLB