21. 3. 2024

Toskić odstopil z mesta trenerja celjske ekipe

Po sredinem porazu v četrtfinalu slovenskega pokala proti MRK Krka je glavni trener RK Celje Pivovarna Laško, Alem Toskić odstopil z mesta glavnega trenerja.

Toskić je na klop RK Celje Pivovarna Laško sedel leta 2021 in klub že v prvi sezoni popeljal do naslova državnega prvaka in igranja v Ligi prvakov. Minula sezona je bila še uspešnejša, ko je klub popeljal do trojne slovenske krone.  

Predsednik kluba, Gregor Planteu: "Alemu se zahvaljujemo za predanost, trdo delo in uspehe v zadnjih letih. Skupaj smo doživeli veliko lepih trenutkov, lanska trojna krona je zagotovo vrhunec skupne poti. V letošnji ni šlo vse po načrtih, zato smo sprejeli to težko odločitev. Alemu želimo vse dobro v nadaljevanju kariere. Za ekipo je sedaj glavni cilj sezone v prvenstvu zaključiti med prvimi tremi in verjamem, da je ta ekipa tega sposobna."

Alem Toskić: "Najboljša rešitev za klub in mene osebno je v tem trenutku prekinitev pogodbe. Za nami sta dve odlični sezoni, letošnja ni šla po pričakovanjih oziroma željah. Veliko se je v tem času zgodilo, spremenilo, predvsem v igralskem kadru. V vsakem trenutku smo skupaj z ekipo dali vse od sebe. Hvaležen sem vsem igralcem in članom strokovnega štaba, s katerimi sem sodeloval. Verjamem, da smo skupaj postali boljši ljudje, boljši igralci in napredovali smo na vseh področjih."

Ekipo bo do konca sezone vodil trenutni trener mladinske ekipe in selektor slovenske mladinske reprezentance Klemen Luzar. Slednji je igral za vse mlajše selekcije kluba, s trenerstvom se je začel ukvarjati leta 2006 v matičnem klubu. V preteklosti je deloval tudi v RK Maribor Branik, bil vodja mladinskega pogona v RK Gorenje Velenje in se leta 2019 vrnil v matični klub kot pomočnik trenerja Ocvirka in vodja mladinskega pogona.