12. 4. 2024

Vodilni ekipi Lige NLB nista dopustili presenečenj

V petek se z zmagama Gorenja Velenja in Trima Trebnjega začel 22. krog tekmovanja Lige NLB.
LIGA NLB, 22. KROG
Petek, 12. april:
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 35:28 (19:15)
Haseljić 8, Verdinek 7; Štumpfl 10 (5), Štaleker (1), Lampret in Yankolovskyy.
STATISTIKA

Igralec tekme: Matic Verdinek (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so v svoji dvorani zanesljivo premagali rivale iz Slovenj Gradca in se jim s tem oddolžili za izgubljeno točko na prvi medsebojni tekmi. Varovanci Zorana Jovičića, ki si v boju za prvaka spodrsljaja ne smejo privoščiti, so tekmece dočakali motivirani in tudi maksimalno osredotočeni, saj niso pričakovali lahkega dela. Tekmec v zadnjem času kaže dobro formo, pred mesecem so presenetili Trimo Trebnje, prejšnji teden pa se uvrstili tudi v finale pokala, čeprav so se zaradi napornega ritma nekoliko pritoževali nad utrujenostjo.
Na začetku tekme se jim ta ni poznala. Vse do 20. minute so držali korak z gostitelji, ki pa so nato vendarle ušli. Povedli so za pet golov, na polčas pa odšli s prednostjo štirih golov.
Že po nekaj prvih napadih drugega dela je bilo jasno, da presenečenja v Rdeči dvorani ne bo. S štirimi zaporednimi zadetki so domači prišli do osmih golov prednosti, kljub krajši krizi sredi polčasa, pa drame na koncu ni bilo.
V naslednjem krogu bo Gorenje gostovalo pri Krki, Slovenj Gradec bo gostil Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI:

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje:
˝Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Na prvi tekmi v Slovenj Gradcu smo izgubili točko, zato smo bili pred to tekmo še dodatno motivirani. Za nami je težka tekma kot se za derbi spodobi, dobro smo se pripravljali in na koncu zasluženo slavili.˝

Uroš Štumpfl, rokometaš RK Slovenj Gradec:
˝Velenjčani so opravičili vlogo favorita na tej tekmi. Nam se pozna kratka klop. Na začetku lahko držimo ritem z nasprotnikom, nato pa pademo. Čestitke Velenju, ki je danes zasluženo slavilo.˝

RK TRIMO TREBNJE : ŠRD ŠKOFLJICA 27:21 (12:9)
Jurečič 10 (8), Kotar 5; Pangerc 5 (1), Nosan in Ju. Rot (1).
STATISTIKA

Igralec tekme: Tin Herceg (RK Trimo Trebnje)

Trebanjski rokometaši so v prejšnjem krogu državnega prvenstva zgolj remizirali proti ormoškemu Jeruzalemu, so se pa zato pretekli konec tedna pred domačimi navijači razveselili prvega pokalnega naslova, v današnjo tekmo krenili z odlično popotnico in jo na koncu prepričljivo dobili.
Z današnjo 18. zmago v sezoni DP ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, a jim za ovratnik dihajo rokometaši velenjskega Gorenja, ki imajo na drugem mestu z odigrano tekmo manj eno točko manj od Trebanjcev. Velenjčani so sicer v tekmi tega kroga danes doma ugnali Slovenj Gradec s 35:28. Škofljica je tokrat doživela še četrti zaporedni poraz, skupno pa 16. v letošnji sezoni. Na prvenstveni lestvici zaseda 12. mesto z 11 osvojenimi točkami.
Prvo manjšo razliko so rokometaši Trima danes naredili po dobrih desetih minutah, ko so povedli za +3 (6:3) po golu Jana Jurečiča. V nadaljevanju so prednost nekaj zadetkov držali v svojih rokah, do glavnega odmora se ta ni bistveno spreminjala.
Po sedmih minutah nadaljevanja so se gostje iz Škofljice približali le na gol zaostanka pri 14:15, a so varovanci Uroša Zormana kmalu strnili svoje vrste in z nizom 7:0 tekmecem deset minut pred koncem ušli na +8 (22:14). Tako velike razlike do konca domači rokometaši niso več zapravili.
Pri domači zasedbi je bil danes z desetimi goli najbolj učinkovit Jurečič, pet jih je pristavil Marko Kotar. Za Škofljico je pet golov dosegel Matic Pangerc.
V naslednjem krogu bodo rokometaši Trima doma gostili Koper, Škofljica pa Sviš Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI:

Ignjat Nešić, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Po zaključnem turnirju Pokala Slovenije smo morali misli hitro usmeriti na državno prvenstvo. Naporen vikend, v katerem smo odigrali dve tekmi, je na ekipi pustil kar nekaj posledic, zato smo danes igrali v precej okrnjeni obliki. Kljub temu nam je skozi celotno tekmo uspeli držati prednost tako, da smo na koncu zasluženo osvojili dve točki. Hvala vsem navijačem, ki nas tako zvesto podpirajo na vseh letošnjih tekmah."

Mark Šalamon, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Za nami je dobra tekma. Z ekipo smo dali vse od sebe, vendar so bili Trebanjci na koncu boljši in zasluženo slavili. Sedaj so vse misli usmerjene na naslednjo tekmo proti ekipi RK Sviš Ivančna Gorica."

Sobota, 13. april, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Tadej Mazej, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Mislim, da po tistih petih zaporednih porazih prihajamo nazaj v pravo formo. Pred mesecem dni smo tekmo v pokalu proti Krki izgubili, zato bo motiv na tej tekmi še toliko večji. Na nasprotnika se bomo dobro pripravili, tako kot na vsako drugo ekipo. Verjamem, da bomo z borbeno igro tekmo uspeli zmagati."

Marko Nikolić, rokometaš MRK Krka:
"Po težki zmagi proti Ribnici odhajamo v Celje. Proti Celjanom smo nedolgo nazaj odigrali dobro tekmo v pokalnem tekmovanju in upam, da bomo dobro predstavo prikazali tudi na tokratni ligaški tekmi. Na nasprotnika se bomo dobro pripravi in zagotavljam, da bomo na tekmi dali svoj maksimum. "

Ob 19.00:
RD KOPER : RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO:

Denis Konjević, rokometaš RD Koper:
"Po dveh težkih tekmah na zaključnem turnirju Pokala Slovenije v soboto gostimo ekipo iz Dobove. Njeni rokometaši igrajo sproščeno in borbeno. Mi se na njih dobro pripravljamo, s ciljem, da si v soboto zagotovimo zmago.“

Mitja Romih, rokometaš RK Dobova:
“V soboto nas čaka težko gostovanje na obali proti ekipi Kopra, ki je tudi izrazit favorit. Koprčani igrajo lepo in atraktivno igro kar tudi dokazuje, da so prejšnji teden igrali v zaključnem turnirju pokala. Vseeno na Obalo ne odhajamo z dvignjeno belo zastavo in obljubljamo borbo od prve do zadnje sekunde tekme.”

RD RIKO RIBNICA : RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Brin Cimerman, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Smo v tednu z dvema prvenstvenima tekmama. V soboto nas čaka povratna tekma z RD Urbanscape Loko. Za nas so bili Gorenjci vedno zelo neugoden nasprotnik, tekme z Loko pa vedno zelo zahtevne, saj igrajo zelo hiter rokomet. Imeli pa smo sedaj dovolj časa za priprave in seveda, gremo na zmago. Vabim vse gledalce, da nas podprejo in bodo naš osmi igralec."

Jošt Juričan, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Na gostovanje v Ribnico gremo motivirani in pripravljeni. Upoštevali bomo navodila trenerja in se borili do zadnje minute, tako kot znamo. To je zagotovo eno izmed težjih gostovanj, zato bomo morali biti zbrani in narediti čim manj tehničnih napak."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO:

Nik Pirnat, rokometaš RK Sviš Ivančna Gorica:
"Zavedamo se, da so pred nami pomembne tekme za potrditev obstanka med elito. Ormož velja za neugodnega tekmeca, v Ivančno Gorico prihaja tudi veliko njihovih navijačev, vendar mi bomo storili vse, da točki ostaneta doma."

Teo Šulek, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Seveda je pred nami nova težka preizkušnja. Sviš je v borbi za obstanek v ligi, mi v borbi za Evropo. Nobena izmed ekip nima več prostora za spodrsljaj. To bo prava borba."

Nedelja, 14. april, ob 19.00:
RD LL GROSIST SLOVAN : MRK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO:

Arijan Kovačević, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Igralci Ljubljane igrajo rokomet z ljubeznijo, kar jih drži na nogah in od tod črpajo svoje rokometne naboje. Izkoriščajo svojo hitrost, potencial, ki ga imajo. So podobna ekipa, kakor SVIŠ. Vseeno pa menim, da imamo mi to moč, da jih premagamo in zmagamo. Vsekakor moramo stopiti v tekmo zbrano. Predvsem pa igrati na polno vseh 60 minut, kajti v nasprotnem primeru, se nam lahko maščuje. Vem, da smo pripravljeni in gremo po zmago."
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 22 18 2 2 706:561 9 38
2 RK GORENJE VELENJE 21 17 3 1 657:536 29 37
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21 16 1 4 703:604 66 33
4 MRK KRKA 21 12 4 5 618:552 9 28
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 21 11 4 6 565:555 10 26
6 RD KOPER 21 12 0 9 616:584 32 24
7 RD RIKO RIBNICA 21 10 2 9 683:652 31 22
8 RK SLOVENJ GRADEC 22 9 2 11 641:658 −17 20