11. 7. 2023

Mlade Slovenke z visoko zmago potrdile polfinalno vstopnico

Slovenska ženska mladinska rokometna reprezentanca je z zmago proti reprezentanci Bosne in Hercegovine že uvrščena v polfinalu EHF Championship 2023, ki poteka te dni v Litvi.

Slovenke so drugi obračun v Klajpedi začele odločno in si že v samem začetku priigrale prednost s šestimi zadetki (1:7).

Tekmice so se sicer v nadaljevanju približale na tri gole zaostanka, a borbene slovenske rokometašice so imele vse niti igre v svojih rokah in na odmor odšle s šestimi zadetki prednosti (8:14).

Tudi v nadaljevanju se slika na igrišču ni bistveno spremenila in kljub temu, da je selektor Sebastjan Oblak ponudil priložnost prav vsem igralkam, so naša dekleta povedla že za +12 (16:28), Nika Ocepek pa je z golom za 18:29 postavila končni izid srečanja in prvo mesto v skupini ter vstopnico za polfinale prvenstva. Za igralko tekme je bila izbrana Tinkara Kogovšek.

Pomočnica selektorja Ines Kaltak je po dvoboju povedala: "Zadali smo si cilj, da tekmo začnemo v polnem ritmu in ta ritem držimo vse do konca. Vsa dekleta so dala vse od sebe in upravičila vpoklic v reprezentanco. Tekmice so igrale zelo dolge napade in poskušale ubijati našo hitro igro, a naša dekleta so tudi ta del igre oddelale kot smo se dogovorili in si zasluženo zagotovile prvo mesto v skupini in posledično polfinalno vstopnico."

BOSNA IN HERCEGOVINA : SLOVENIJA 18:29 (8:16)
Slovenija: Posega 8 obr., Vuk, Đajič 1 obr.; Cerovak 3, Mateković, Bukovec 1, Činkole Črček 3, Ocepek 2, Zulić 7(2), Kogovšek 6, Kolobarič 1, Strlič 2, Udovč 2, Dodič 1, Kokalj 1, Pugelj.