24. 9. 2023

Z ligaško sezono začenjajo tudi prvakinje

V ponedeljek bodo s svojimi nastopi v 1. ženski rokometni ligi začele tudi aktualne prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja, ki se bodo pomerile z zasedbo iz Izole.

Po treh zmagah na prav toliko tekmah v elitni ligi prvakov sezono v državnem prvenstvu začenja ljubljanska ekipa Krima, ki je v pretekli sezoni ubranila naslov državnih prvakinj. V prvem krogu jim bodo nasprotni stale Izolanke, ki v prihajajoči sezoni ciljajo višje v primerjavi z lani.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 1. KROG

Ponedeljek, 25. septembra, ob 19.00:
RK KRIM MERCATOR - ŽRK TRGO ABC IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Ekipa Izole v svojem pripravljalnem obdobju pred prvima evropskima izzivoma prihaja v Ljubljano še močnejša kot preteklo sezono. Veselim se tekme in cenim delo Boruta Hrena in njegove ekipe. Verjamem, da bo to dobra tekma za obe ekipi - njim pred prvo evropsko tekmo in nam med dvema krogoma Lige prvakinj."

Anja Jereb, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"V ponedeljek nas čaka prva tekma v letošnji sezoni. Pomerile se bomo proti favorizirani ekipi Krima. Tekma bo težka, a verjamem, da bomo vanjo vstopile borbeno ter jo dobro izkoristile kot pripravo na tekmi evropskega pokala, ki nas čakata v soboto in nedeljo."