29. 9. 2023

Celjani v Ribnico za skok s sredine lestvice, Trimo gosti Korošce

Četrti krog državnega prvenstva, ki se v petek začenja v Trebnjem, bo postregel s paleto zanimiv srečanj.

Tekmovalno dogajanje tega konca tedna se bo začelo z gostovanjem Slovenj Gradca pri Trimu in nadaljevalo s sobotnimi dvoboji v Kopru, Ormožu, Stični, Ljubljani in na Škofljici. Za tekmo kroga je bil izbran obračuna Rika Ribnice in Celja Pivovarne Laško, ki bo zaokrožil vikend v nedeljo, ob 19.30, v neposrednem prenosu televizije Sportklub.

LIGA NLB, 4. KROG

petek, 29. septembra, ob 18.30:
RK TRIMO TREBNJE - RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Marko Kotar, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Jutri nas čaka že četrta tekma letošnjega državnega prvenstva. Pred domačo publiko se bomo pomerili z ekipo Slovenj Gradca, ki ima po treh odigranih tekmah eno točko manj kot mi. Čaka nas zanimiva tekma, saj se bomo vsi želeli dokazati. S fanti bomo dali vse od sebe, da prikažemo kvalitetno igro in ne razočaramo naših zvestih navijačev. Tekmo bomo poskušali odigrati s čim manj napakami tako v obrambi kot napadu ter osvojiti nov par točk."

Aljaž Lampret, rokometaš RK Slovenj Grade:
"V petek odhajamo na težko gostovanje v Trebnje. Po zmagi v minulem krogu je vzdušje v ekipi dobro tako da s fanti zavzeto treniramo. Prepričan sem, da bomo odigrali dobro tekmo z lepo igro. Trebnje je sicer favorit, a na Dolenjsko ne gremo z belo zastavo."

sobota, 30. septembra, ob 19.00:
RD KOPER - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Rok Jelovčan, rokometaš RD Koper:
"To soboto nas čaka zahtevna tekma proti ekipi Slovana, kateri še vedno išče točke, da bi se dvignil na lestvici. Če bomo popravili napake katere smo delali prejšnji teden proti Ribnici se lahko nadejamo na to, da bo Bonifika tudi v soboto ostala neporažena."

Martin Varga, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"V Kopru zagotovo pričakujemo težko tekmo. V primerjavi z ostalimi ekipami se moramo še bolj uigrati. Verjamem, da lahko v soboto z zmanjšanim številom napak prikažemo pravi obraz."

RK JERUZALEM ORMOŽ - RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

David Bogadi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož 
"Analizirali smo našo zadnjo tekmo proti Krki in resnično smo celotna ekipa odigrali slabo. Podobne predstave si proti Loki, ki je nazadnje premagala močni Slovan, ne smemo privoščiti, če želimo, da točki ostaneta na Hardeku. Na zadnje nas je Loka maja 2023 v Ormožu premagala in že iz tega razloga imamo motiv, da jim vrnemo milo za drago. Za obe ekipi lahko rečemo, da sta zelo nepredvidljivi in takšna, nepredvidljiva, bo najbrž tudi sama tekma. V veliko pomoč so nam lahko naši zvesti navijači, saj ob njihovi podpori na Hardeku zgledamo popolnoma drugače kot na gostujočih tekmah. Čaka nas zahtevna tekma".

ŠRD ŠKOFLJICA - MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Dolinšek Kogoj, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Po slabši predstavi v Slovenj Gradcu se vračamo v domačo dvorano, kjer nobenemu  favoritu ne bo lahko. V soboto gostimo favorizirano ekipo Krke iz Novega mesta, ki v tej sezoni še ne pozna poraza. Za osvojitev novih dveh točk bosta pomembni predvsem borbenost v obrambi in potrpežljivost v napadu. V soboto vabim vse navijače, da nam pomagate do novih dveh točk."

Leon Rašo, rokometaš MRK Krka:
"V Škofljici pričakujem težko tekmo. Novinci se zagotovo želijo dokazati v ligi, še posebej pred svojimi navijači. Mi pa se moramo na tekmo zelo dobro pripraviti ter odigrati borbeno in zbrano, če se želimo v Novo mesto vrniti z dvema točkama."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Marko Marojevič, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi Dobove. V tekmo vstopamo motivirano in samozavestno. Prav tako bomo poizkusili popraviti napake iz prejšnjega kroga. Pričakujem napet dvoboj vse do zadnje minute."

Marko Abramović, rokometaš RK Dobova:
"V soboto nas čaka zelo težko gostovanje v Ivančni Gorici. Ekipa Sviša velja za neugodnega nasprotnika ki igra zelo dober in hiter rokomet. Cel teden smo trdo delali in se pripravljali na tekmo. Verjamem, da bomo dali vse od sebe, kajti lovimo prve točke v tej sezoni. Zame ima ta tekma še poseben pomen, saj sem v Ivančni Gorici preživel eno zelo lepo leto."

MRK LJUBLJANA - RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Boris Urh Novak, rokometaš MRK Ljubljana:
"V soboto na Galjevico prihaja trenutno najbolj razpoložena ekipa v slovenski ligi. Kljub napeti tekmi ki nas čaka, smo na treningih sproščeni in treniramo z maksimalno zbranostjo. V dvorano Krim vabim vse navijače, da bodo naš 8. igralec."

Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"V soboto nas čaka tekma proti mladi ekipi MRK Ljubljana. Po treh zmagah smo polno motivirani, da nadaljujemo niz neporaženosti, zato se na nasprotnika dobro pripravljamo. Želimo si zmage in vabim vse navijače, da nas pridejo podpret tudi na to gostovanje."

Nedelja, 1. oktobra, ob 19.30:
RD RIKO RIBNICA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Jan Grebenc, rokometaš RD Riko Ribnica:
"K nam prihaja slovenski državni prvak Celje. Vloga favorita ni sporna, vendar so tudi oni pokazali svojo ranljivost in tu bomo iskali nove točke. Našo igro skozi treninge dobro pilimo, vzdušje v ekipi je mikavno, zato vabim vse navijače, da nas podprejo na nedeljski tekmi."

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Pred nami je zelo pomembna tekma proti Ribnici. Prihajamo iz napornega gostovanja v Nemčiji, pri ekipi Magdeburga. Pot je bila dolga, a misli je sedaj potrebno hitro preusmeriti proti nedeljski tekmi. Za nami ni najboljši začetek sezone in že na tej tekmi moramo pokazati vse kar znamo."