31. 1. 2007

Obvestilo za medije: Slovenski rokometaši dosegli najboljšo uvrstitev na SP

Slovenski rokometni reprezentanti so včeraj zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. 10. mesto je najboljša uvrstitev slovenske izbrane vrste na svetovnih prvenstvih, ki so jo dosegli kljub nekaterim poškodbam, ki pestijo najboljše rokometaše v slovenski reprezentanci.

Slovenski rokometaši so tako po štirih letih izboljšali uvrstitev s svetovnega prvenstva na Portugalskem, kjer so zasedli 11. mesto, in se tako prvič v zgodovini slovenskega rokometa uvrstili med deset najboljših na svetu. Cilj slovenske rokometne reprezentance pred svetovnim prvenstvom je bila uvrstitev med osem najboljših na svetu, vendar reprezentanca zaradi poškodb nekaterih nosilcev igre, kljub požrtvovalni igri ni bila kos najboljšim evropskih reprezentancam.

Slovenska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu pokazala, da mlada ekipa ima potenciale, da z dodatnimi okrepitvami po okrevanju Uroša Zormana in Vida Kavtičnika, ki sta to prvenstvo morala izpustiti zaradi poškodb, postane dobro uigrana in pripravljena za prihodnja tekmovanja slovenske reprezentance. Prav tako pa so na prvenstvu dobili priložnost novi in mladi igralci, ki so si pridobili prve in dragocene izkušnje z največjih tekmovanj.

Rezultat rokometne izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Nemčiji je pokazal, da ima Slovenija dobre temelje za poseganje po še višjih mestih na najpomembnejših tekmovanjih, kar je dokazala tudi dobra igra in požrtvovalnost mlajših igralcev, ki so z borbeno igro pokazali, da bodo svojo pomembno vlogo v slovenskem rokometu odigrali tudi v prihodnosti. Prva ocena dela celotne ekipe je pokazala, da imamo homogeno in enotno ekipo, katere skupen cilj je doseganje čim boljših rezultatov na evropskem in svetovnem nivoju.

Po zaključku prvenstva bosta strokovni svet in vodstvo Rokometne zveze Slovenije opravila tudi podrobno analizo nastopa slovenskih rokometašev na svetovnem prvenstvu, kar bo temelj za še boljše rezultate moške članske reprezentance na največjih tekmovanjih.