21. 1. 2007

Slovenija že v drugem krogu SP

Slovenija – Kuvajt 33:23 (17:11) Wetzlar - Mittelhessen Arena, gledalcev 4000, sodnika: Brunovsky in Canda (oba Slovaška).
Slovenija: Škof (5 obramb), Lapajne (12 obramb – 1 x 7); Kozlina 3, Backovič 2, Ivančič 2, Jovičič 6 (1), Kozomara, Gajič 3, Mlakar 3, Natek 2, Kavaš 5, Špiler 2, Brumen 2, Rutenka 3 (1). Selektor: Kasim Kamenica.
Kuvajt: Khaaldi, Fadhli (14 obramb); Sanqour, Zaabi 5, Mutairi 4, Oraifan, H. Šamari 1, Mohamed, Qallaf 2, Theyab 1, Enezi 3, Mithin 1, Azemi 3, F. Šamari 3 (3).
Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Kuvajt 4 (3). Izključitve: Slovenija 14, Kuvajt 8 minut.Igralec tekme po izboru IHF: Beno Lapajne (Slovenija).
Prvi del naloge so slovenski rokometaši z zmago nad Kuvajtom že opravili. Zagotovili so si uvrstitev med 12 najboljših in priložnost za potegovanje za uvrstitev v četrtfinale, ki v kvalifikacijah za olimpijske igre v Pekingu prinaša status nosilca. Varovanci selektorja Kasima Kamenice so v 21. minuti vodili že s 15:6, a so v nadaljevanju popustili, saj so zgrešili preveč strelov.
V drugem delu je v slovenska vrata stopil Beno Lapajne, slovenski selektor Kamenica je nadaljeval z rotacijo igralcev, že v prvem polčasu pa se je najbolje izkazal Boštjan Kavaš. Kuvajt se slovenski izbrani vrsti ni mogel bolj dostojno upirati, čeprav je bil njihov vratar zelo razpoložen. V ponedeljek, 22. januarja ob 20. uri čaka Slovenijo tekma s Tunizijo, ki bo odločala o prvemu mestu v skupini A. “Zdaj nas čaka bitka za četrtfinale. Tunizija je zelo kvalitetna in izkušena ekipa, ki že nekaj let igra v praktično nespremenjeni zasedbi. Mi na drugi strani šele oblikujemo ekipo," je povedal selektor Kamenica.